EĞİTİM İŞ 16. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Eğitim İş’ten yapılan yazılı açıklamada; Kuruluşumuzun 16. yıldönümünü Ankara’da düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık denildi.

SENDİKA - 2021-10-19 19:26:32

Eğitim İş'ten yapılan açıklamada;Genel Başkanımız Kadem Özbay, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube ve Temsilcilik Başkanlarımız ile Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Akşam gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Eğitim-İş Kurucuları, Şube ve İl Temsilcilik Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve çok sayıda üyemizin katılım sağladığı etkinlikte, aynı zamanda Fakir Baykurt Onur Ödülleri de sahiplerini buldu.

Kutlama etkinliğimizde konuşan Genel Başkanımız Kadem Özbay, Eğitim-İş'in, köklerinin TÖS'ten, TÖB-DER'den, Köy Enstitüleri'nden beslendiğini vurguladı ve şöyle konuştu:

Bugün gözbebeğimiz; mücadelemizin sağlam temelleri üzerinde yükselen çatısı Eğitim-İş'imizin 17. yaşına basmasının mutluluğunu ve gururunu paylaşmak için bir aradayız. Elbette ki Eğitim-İş'in tarihini 16 yıl ile tarif etmek mümkün değildir. En genç akarsuyun bile varlığını kadim akıntılara borçlu olması gibi, Eğitim-İş de biriken bir mücadele tarihinin sonucu ve devamlılığıdır.

Eğitim-İş, tüm eğitim emekçilerinin ve paydaşlarının hakları ve gönenci için mücadele veren demokratik bir kitle örgütüdür. 

Eğitim-İş, kendisini yalnızca sınıf kavgasıyla sınırlandırmayan; ülkemizin geleceği ve yarının bireyleri olan öğrencilerimizin laik, bilimsel, kamusal, ulusal, çağdaş ve adil eğitim hakkını önceleyen bir sendikadır.

Eğitim-İş, ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren her toplumsal olay ve gelişmede; emekten, demokrasiden, halktan, adaletten, Cumhuriyet'in ilkelerinden yana net ve kararlı bir duruş sergileyen demokratik örgütlü bir güçtür.

Eğitim-İş Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin ortak çatısıdır. Sendikamız, ülkemizi kuşatan, sarmalayan gerici sise meydan okuyan bir deniz feneridir. "Hepimiz aynı gemideyiz" tekerlemesiyle her rezaletin örtülmeye çalışıldığı bu günlerde Eğitim-İş'liler, ülkenin aydınlık yüzüyle birlikte Bandırma Vapuru'ndadır. Bilinçli cehaletin, gericiliğin, halkı yoksullaştıran, değersizleştiren politikaların, Cumhuriyet düşmanlarının tam karşısındadır.

Zor şartlar altında kurulan ve baskıcı bir iktidar ülkeyi yönetirken 16 yıl boyunca rotasından şaşmadan mücadele eden Eğitim-İş'imiz, bugün 50 bini aşkın üyesi ve kararlı duruşuyla ne mutlu ki eğitim emekçilerinin umut odağı, demokrasi cephesinin önderi haline gelmiştir. Devraldığımız mirasın omzumuza koyduğu değerli sorumluluğun farkında olarak, sendikamızı söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü kılmak asıl amacımızdır.

Sizlerin desteğiyle, omuz omuza, ilk günün heyecanı ve 16 yılın tecrübesiyle hep birlikte başaracağımıza eminiz. Bugün burada olduğunuz ve gücümüze güç, mutluluğumuza mutluluk kattığınız için teşekkür eder, saygılar sunarız.”

Fakir Baykurt Onur Ödülleri, geçen yıl pandemi nedeniyle ödül töreni yapılamadığı için hem 2020 hem 2021 için verildi. Fakir Baykurt Onur Ödülleri kapsamında 2020 ödülleri Osman Şahin ve Mustafa Gazalcı'ya, 2021 ödülleri İnci Aral ve Nevzat Helvacı'ya verildi.

 

 


Günün Diğer Haberleri