Kaymakam, kendisine “hoş geldiniz” diyen öğretmeni kovdu!

Kemalpaşa Kaymakamı Faruk Saygın, kendisine “hoş geldiniz” diyen öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovduğu iddia edildi.

GÜNDEM - 2021-09-30 17:14:56

Kaymakam M.Faruk Saygın, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretinde bulundu. Saygın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyaret sırasında “hoş geldiniz” diyen ve elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovduğu iddia edildi.

BirGün’den Dilan Şahinbaş’ın haberine göre, Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı. “Kimse unutmasın kapıkulu değil öğretmeniz” dedi.

“HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Emiralioğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bugün ÇPAL’ye okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.
Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık Kaymakam, sen kimsin, ücretli misin diyerek tehditvari konuşmuştur, ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız.”

TELE 1’in ulaştığı Kemalpaşa Kaymakamlığı, Kaymakam Faruk Saygın’ın makamında olmadığını söyledi.

EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA

Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu’nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

“KAPIKULU DEĞİL, ÖĞRETMENİZ”

Kaymakam ve öğretmenin ilçede yeni göreve başladıklarını ve aralarında hiç bir sorun olmadığını belirten Emiralioğlu, olayın aniden ve beklenmedik bir anda yaşandığını söyledi. Emiralioğlu kimsenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı.

Bugün çok programlı anadolu lisesine, okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.

Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık kaymakam, ‘Sen kimsin, ücretli misin?’ diyerek tehditvari konuşmuştur. Ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur.

Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Kimse unutmasın ki, biz kapıkulu değil öğretmeniz.”

Kaymakam Faruk Saygın'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak:Tele1
 
Günün Diğer Haberleri