MEB ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA GİREN MEB PERSONELİ KILAVUZU BEKLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığında unvan değişikliği sınavına giren adaylar, kılavuzun yayımlanmasını bekliyor

ATAMA - 2021-09-29 11:36:12

Milli Eğitim Bakanlığında 26 Ekim 2020 tarihinde başlayan unvan değişikliği süreci sorunlu bir şekilde devam ediyor.

Unvan değişikliği sınavında e-sınav soru ve cevapları açıklanmamı, sözlü sınav sürecinde ise 60-69,9 aralığında puan alanların tümüne sözlü sınavda 70 altında puan vermişti.

Bakanlığın sözlü sınavlar için belirlemiş olduğu itiraz süresi 13 Eylül'de sona erdi. Adaylar, 13 Eylül'den bu yana tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor.

MEB Personelinden sitemize gelen mesajlar şu şekilde;

Sayın yetkili, MEB Ünvan Değişikliği (UDS) Sınav süreci 26.10.2020 tarihinde başladı. UDS sınavı takvimi, yapılan yazılı ve mülakat sınavları ardından 13 Eylül 2021 tarihinde "mülakatlara itirazların sonlandırılması" ile bitti. Yazılı ve mülakat puanları verildi fakat herhangi bir atama takvimi açıklanmadı, Atama kılavuzu yayınlanmadı ve tercihler açılmadı. 11 aydır sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Bakanlığı telefon ile aradığımızda bize sadece "çalışma yapılmaktadır" şeklinde genel geçer cevap veriliyor. Bu belirsizlik içinde bekleyenler arasında çocuğu okula başlayan mağdur memurlar dahi var. Yazılı sınavı ve mülakatı geçip atanmayı bekleyen 1628 aday sınav sürecinin 11 aydır sürmesine anlam veremiyor. Haber yaparak destek vermenizi rica ediyoruz.

 

Günün Diğer Haberleri