EĞİTİM İŞ 6. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğitim-İş 6. Olağan Genel Kurulu 28-29 Ağustos tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

SENDİKA - 2021-08-31 16:06:31

Demokratik, katılımcı, ilginin yoğun olduğu, Eğitim-İş kültürüne uygun, barış ve kardeşlik duygusu içerisinde coşkulu bir genel kurul yaşandı.

Sunuculuğunu Genel Sekreterimiz Ebru Sungar'ın yaptığı Genel Kurula, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İyi Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, İyi Parti STK İlişkileri Başkanlığı Koordinatörü Korhan Merki, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve MYK Üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların MYK Üyeleri katıldı.

Yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul, Divanın oluşturulması ile devam etti. Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı ilk Eğitim-İş’in Kurucularından Erdal Çalı yaptı.

Sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından Genel Başkanımız Orhan Yıldırım açılış konuşmasını yaptı. “Ya İstiklal, ya ölüm şiarıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, dünyada emperyalizme karşı verilen ilk ulusal mücadelenin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıldönümünü kutluyor, Genel Kurulumuzun da bir bayram havası içinde geçmesini diliyorum.” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, 2005 yılında yeniden kurulan Eğitim-İş’in, ülkede gerileyen sendikal mücadeleye yeni bir soluk ve heyecan getirdiğini vurguladı. Konuşmasında dünyada ve Türkiye’deki siyasal ve sendikal süreci değerlendiren Yıldırım, “Atatürk, o kara tahtanın başına geçip ilk harfi yazdığı günden bu yana eğitimi geriletmeye çalışanların olduğunu, çağdaşlığın düşmanlarının bulunduğunu unutmuyor, gelecek günleri, bu gericiliği -tarihte olduğu gibi- mağlup edecek bir ruhla karşılıyoruz” diye konuştu.

İkinci gün, sendika organlarına seçimler yapıldı. Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konfederasyon Üst Kurul Delegeliği için oy kullanılan seçimde yeni Merkez Yönetim Kurulu şu adlardan oluştu:

Orhan Yıldırım, Kadem Özbay, Suat Özkolay, Cengiz Sarıyer, Emine Çalık, Hüseyin Selçuk, Şenol Eyüboğlu

Denetleme Kurulu’na "Suat Sadış, Erdal Öz, Oğuz Akkaş”, Disiplin Kurulu’na “Cuma Erez, Hayri Girgin, Bülent Şener” seçildi.

Genel Kurulumuz aynı coşku ve heyecan içinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile sona erdi.

Günün Diğer Haberleri