KABİNE TOPLANTISI ERTELENDİ

Okullar ne zaman açılacak gündemi ile yapılacak Kabine toplantısı ertelendi

GÜNDEM - 2021-08-16 12:22:59

Okullar ne zaman açılacak? gündemi ile bugün toplannması beklenen kabine 2 Ağustos'tan bu yana yaşanan yangın ve sel felaketleri nedeniyle birçok bakan sahada çalışmaların içerisinde olduğu için bir süredir ertelenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün de ertelendi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bakanların bir bölümünün yangın coğrafyasında bir bölümünün de Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel felaketinin yaşandığı Batı Karadeniz'de olduğu belirtilirken kabine toplantısının ileri bir tarihe ertelendiği belirtiliyor.

EĞİTİM İŞ GENEL BAŞKANI ORHAN YILDIRIM:OKULLARIN AÇILMASINA 20 GÜN KALDI BUGÜN KONUŞMAYACAKSAK NE ZAMAN KONUŞACAĞIZ

Okulların mutlaka yüz yüze eğitime başlaması gerektiğini ifade eden Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım da, şöyle konuştu:

"Bunun çok somut ve bilimsel sebepleri var. Her koşul yerine getirilse dahi, tüm çocuklarımız bilgisayar ve tablet imkanlarına erişse dahi, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimle karşılaştırılması mümkün değil. Okulların sadece akademik bilgi alınan yerler olmadığını, çocukların sosyalleşmesi, kendini bulması, kişilik karakter oluşumu için önemli olduğunu söylüyoruz. Ancak, hükümet günlük kararlar alıyor ve eğitim sürecini plansız bir şekilde yürütüyor. Okulların açılmasına 20 gün kaldı, bugün konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız? Hijyen malzemelerinin tedariki tamamen okul aile birliklerine bırakılmış durumda. Okullarda hijyen koşulların nasıl sağlanacak? Bakanlık şu anda bunu bile planlamış değil. Kırtasiyeciler ona göre malzeme alacak, veliler ona göre hazırlık yapacak. Milyonlarca velinin gözü kulağı, bugün toplanacak kabinedeydi. Bu kadar acil bir konuda halen harekete geçmiyorlar. Cumhurbaşkanı, milli eğitim ve sağlık bakanları ile bir toplantı yapabilirdi."

Günün Diğer Haberleri