BİRLEŞİK KAMU İŞ “TOPLU SÖZLEŞME” TİYATROSUNU BURSA’DA PROTESTO ETTİ

Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarla birlikte 6. Dönem TopluSözleşme görüşmelerine ilişkin yedinci eylemimizi Bursa’da gerçekleştirdi

SENDİKA - 2021-07-29 19:47:14

Eyleme Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Levent Akça, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı ve Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz TOY, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler, ,Eğitim-İş MYK üyeleri ve çok sayıda üyemizin yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da  katıldılar.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “2 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşme tiyatrosuna dur demek için alanlardayız.” diyerek, Bursa’da Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 

Memur Sen’i yandaş olmakla suçlayan Genel Başkanımız Balık, 6’ıncı Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde AKP ve Memur Sen’in daha önceki görüşmelerde attıkları imzalarla memurları açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiklerini söylerken, “6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde AKP  iktidarı ve yandaş sendika , kamu emekçilerinin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkını göz göre göre gasp edecektir.” dedi.

Balık, 6’ın Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu emekçileri için talebini ise şu sözlerle açıkladı: 

"Kamu çalışanlarının en azından 2002 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlayacak bir ücret zammı yapılmasını talep ediyoruz. Dört kişilik bir ailenin Temmuz ayı açlık sınırının 3 bin 513 lira, yoksulluk sınırının 12 bin 195 lira olarak hesaplandığı bir dönemde kamu çalışanlarının ücretlerinin insan onuruna yakışır bir düzeye çıkarılması talep ediyoruz.” 

Günün Diğer Haberleri