Başgönül:“Laik, bilimsel ve demokratik eğitim’den rahatsızlık duyanların karşısındayız”

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan BAŞGÖNÜL düzenlediği basın açıklamasında".Laik, bilimsel ve demokratik eğitim’den rahatsızlık duyanların karşısındayız" dedi.

SENDİKA - 2021-06-18 19:16:10

 

            Toplumun eğitim seviyesinin artması ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine bir adım daha yaklaşması anlamına gelmektedir. Günümüz dünyasında ise eğitim; bilimsel ve çağdaş olmak zorundadır. Ülkemizde ise siyasi iktidar yıllardır kendisine oy ve seçmen devşirmek amacıyla çok sayıda okulu imam Hatip okuluna dönüştürmektedir. Bunun İstanbul’umuz da yaşanan örneklerinden biri de Beşiktaş ilçesine bağlı 4. Levent’te bulunan ve 1982 yılından beri faaliyet gösteren bölgenin en başarılı okullarından birisi olan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmeye çalışılmasıdır. Bu dönüşüm süreci okulda çocukları okuyan velilere, İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürüleceği bilgisi verilmeksizin ‘ben yaptım oldu’ zihniyetiyle yapılmış ve çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkı ellerinden alınmıştır. Velilere, okulun imam hatip yapılması için 30 imza verildiği söylenmiş, buna karşılık, İmam hatibe dönüştürülme sürecine karşı çıkan velilerimizin ise 10 bin’in üzerinde imza toplamasına rağmen dönüşüm süreci ben yaptım oldu denilerek devam ettirilmiştir. Daha sonraki geçen 60 aylık süreçte mahalle sakinleri tarafından dönüştürülme sürecine karşı açılan dava kazanılmış, yetmemiş istinaf mahkemesine gidilmiş o da kazanılmış ama hala içinde bulunduğumuz 60. ay’a kadar İsmail Tarman ortaokulu, öğrencilerin, velilerin ve mahalle halkının istediği gibi özüne dönüştürülmemiştir. Ne yazık ki bu eğitim politikaları yüzünden artık tabiri yerindeyse “Yaraya basılacak tuz da kokmuştur”. Tüm bunları yapanların derdi eğitim-öğretim değil, eğitim kurumlarını dinselleştirerek kendilerine arka bahçe yaratmaktır. Laik, bilimsel ve demokratik eğitim anlayışından rahatsızlık duyanlar, karşılarında her zaman olduğu gibi Eğitim İş ailesini bulacaklardır.

Eğitim İş, Türkiye’deki eğitim gerçekliğini her fırsatta haykırarak Ulu Önder Atatürk'ün “Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile olan bağlarımızı kopartamayız. Aksine yükselmiş, ilerlemiş, çağdaş bir millet olarak medeniyet düzeyinin de üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur. İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.” sözünden hareketle her alanda ve her bölgede gericiliğe, bölücülüğe, ırkçılığa karşı mücadele ederek Eğitimde muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çağdışılığa asla izin vermeyecektir.

 

 

 

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu velilerimizin, öğrencilerimizin ve mahalle halkımızın bu haklı mücadelesinde de ilk günden bu yana olan desteğimiz bundan sonrada sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Bugün her türlü şiddete, baskıya ve saldırıya rağmen mücadelesini büyütmeye devam eden Eğitim iş, halkımızın bu haklı davasını sahiplenmeye ve mücadelesine omuz vermeye sonuna kadar devam edecektir. Laik ve Bilimsel Eğitimi tesis etmek, Cumhuriyetin kazanımlarını geliştirmek ve özgür bir ülke talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesi gerekmektedir. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, mahalle halkının isteği dışında başlattığınız bu sürece yargı dur demiştir, yargı kararlarını bir an önce uygulamaya geçiriniz… Unutmayınız, halka karşı başlatılan hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır ve bundan sonra da ulaşamayacaktır. … 60 aydır bu haklı mücadeleyi devam ettiren mahalle halkını, Eğitim İş ailesi adına saygıyla selamlıyor, Ülkemizi bataklığa sürüklemek isteyenlere karşı, Eğitim iş var olduğu müddetçe, geleneğimizden aldığımız güçle dün olduğu gibi yarın da halkımızın yanında mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

Alkoç Turan BAŞGÖNÜL

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı

 

Günün Diğer Haberleri