18 HAZİRAN'DAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

18 Haziran'da karnelerin verilmesinden sonraki 2 haftalık süreç nasıl işleyecek?

EĞİTİM - 2021-06-12 12:45:59

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılını 18 Haziran 2021 Cuma günü sonlandırma kararı almıştı. Eğitim öğretim yılı takviminde de yer alan bu tarihten vazgeçilmemesi eğitim camiası tarafından olumlu karşılandı.

Öte yandan karnelerin verilmesinden sonra ve 5 Temmuz'da başlayacak telafi eğitiminden önce 2 haftalık süreçte neler olacak? Öğretmenler okula gelecek mi? Eğitim öğretim faaliyetleri hangi derslerde ve planlar çerçevesinde yürütülecek? Öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl ödenecek? Eğitim öğretim yılı sonu mesleki çalışmalar nasıl olacak? ve benzeri onlarca soru öğretmenler tarafından merak edilmektedir.


 
Edinilen bilgilere göre 2 haftalık süreçte öğretmenler zorunlu olarak okullarda bulunacak. Öğrenciler ise isteğe bağlı olarak okula gelecekler. Derslerin hangi planlar çerçevesinde günlük ve haftalık kaç ders olacağı da belirsizliğini koruyor. Öte yandan günlük 8 ders yapılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Bu süreçte öğretmenlere ek ders ödemesinin nasıl yapılacağı da bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin sene sonu mesleki çalışmalarının yapılmayacağını açıklamıştı. Bu çalışmaların yapılmaması için ayrıca bir resmi yazı veya mevzuat değişikliği gerekebilir.

Eğitim camiasının merak ettiği konularla açıklanmasına gerek duyulan diğer hususlarla ilgili bakanlık, 20 Haziran 2021 Pazar akşam saatlerini beklemeden gerekli resmi yazıları valiliklere göndermeli, resmi yazılar gayet açık, net olmalı tartışmaya ve farklı uygulamalara mahal vermemelidir.

Mebpersonel.com

Günün Diğer Haberleri