İŞSİZLİK ORANLARI ,MUTFAKTAKİ ENFLASYON GİDEREK ARTIYOR!!!

TÜİK’in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir.

SENDİKA - 2021-06-11 22:36:05

 

  TÜİK’in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir.

  TÜİK,  Nisan 2021 mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsizlik oranını yüzde 13,9 atıl işgücü olarak adlandırdığı geniş tanımlı işsizlik oranını da yüzde 27,4 olarak açıkladı. TÜİK verilerine göre mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsiz sayısı Nisan 2021 döneminde bir önceki yıla göre 531 bin kişi artarak 4 milyon 511 bin olarak gerçekleşti. Dar tanımlı işsizlik son bir ayda ise 275 bin kişi arttı.

İşsizlik ve işini kaybetme kaygısı dar gelirli vatandaşın korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu iktidarın ülkeyi yönetme biçimi her geçen gün ekonomideki krizi büyütmeye devam ediyor. Binlerce firmanın kapanması yüzbinlerce vatandaşımızın yeni işsizler ordusuna katılmasınaneden olmaktadır. Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef işsizlik daha da büyümeye devam edecektir.

Ülkedeki işsizlik göstergeleri vatandaşların ekonomik zorluklarını anlatmaktadır. İşsizlik göstergelerine ek olarak, yoksulluk da artmaya devam edecektir. 

Siyasi iktidarının ekonomi politikaları, iç ve dış siyasi politikaları halkın yaşam tarzına, kültürüne, yönelik dolaylı müdahalesi giderek ülkemizi yalnızlaştırmaktadır. Bölgemizde ve dünyada çekim merkezi olma özelliği her geçen gün azalmaktadır. Toplumda tek tip kültür etkisini hızla artırmaktadır. Uygulanan eğitim politikaları sonuçları itibarıyla gençleri memnun etmediği gibi işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması damümkün değildir. 

İktidar, üretim planlaması yapamadığı için istidam yaratamamaktadır. 

Ekonomiye en önemli katkıyı yapan karlı kuruluşlarımız özelleştirmesi işsizliği daha da artırmıştır.

İşsizliğin acısını ve etkisinin en fazla hissedenler ise gençlerimizdir. Bugün büyük bir bölümünü üniversite mezunu olan gençlerimizin işsizdir.

İşini kaybeden ve iş arayan insanlarımızdan, sefalet ücretine mahkûm edilen; asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryat ortalığı sarmıştır.

Birleşik Kamu-İş ‘in KAMU-AR araştırmaları her ay  “Halkın Enflasyonu  sonuçları da yaşanan enflasyonu yüzde otuzlarda göstermektedir. Sonuç olarak; pusulasını şaşıran iktidar acilen demokrasinin gereklerini yerine getirmelidir. 11.06.2021

Rüstem KARA

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu

Samsun İl Başkanı

Günün Diğer Haberleri