BİNLERCE ÖĞRENCİYİ İLGİLENDİREN KYK BORÇLARINA DÜZENLEME GELDİ

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

GÜNDEM - 2021-06-09 12:03:17

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

eni düzenleme ile 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar esas alınacak ve KYK borçlarına ödeme kolaylığı sağlanacak.


00:29

Previous
PauseNext

Unmute
Fullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
Üniversiteden mezun olmuş ve KYK borcu bulunanlarda heyecana neden olan düzenlemenin 1-2 hafta içinde meclisten geçmesi bekleniyor. Borçluların ödeme süreçlerine ciddi kolaylıklar sağlaması beklenen yasa çıktıktan sonra, başvuru yapmak isteyenler 31 Ağustos 2021 tarihine kadar ilgili yerlere başvuru yaparak yapılandırmadan faydalanması gerekiyor.

Diğer yandan ilk taksitin son ödeme tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı. Fakat süreçteki duruma göre sürenin uzatılabilme olasılığı da gündemde.

KYK düzenlemesinde anaparada herhangi bir indirimin söz konusu olmazken, anaparaya eklenen gecikme zammı ve faizinde indirim düzenleme yapılmasını sağlanıyor.

Bununla birlikte, geciken süreç için aylık 0.35 oranındaki Yİ-ÜFE’nin esas alınacağı duyuruldu. Bu da, önceki dönemlerde aylık 1.40'lık gecikme faizinden daha düşük bir oran olarak dikkat çekiyor.

Günün Diğer Haberleri