Öğretmenler yine 1 gün okula gidecekler mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK imzalı yayınlanan genelgede uzaktan eğitim sürecinde zümre öğretmenlerinin haftada bir gün okula gitmesi gerektiği yönünde karar alınmıştı. Ancak canlı derslerini uzaktan sürdürmeye çalışan öğretmenler için mağduriyet yaratan bu uygulama ile ilgili yeni bir açıklama gelmedi. Keyfi uygulamalara maruz kalmamak için öğretmenler bu sorunu cevabını merak ediyor?

EĞİTİM - 2021-05-16 22:27:07

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Diğer kademelerdeki resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir.''

Yani dersler EBA TV, EBA canlı ders ve harici canlı ders canlı ders uygulamaları gibi yollarla uzaktan eğitim devam edecek.

Öğretmenler yine 1 gün okulda olacaklar mı?

Ortaöğretim Genel müdürlüğünün 19.11.2020 tarihindeki "Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi" konulu yazısının 8. maddesine göre:

"Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir."

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibariyle tam kapanma tedbirleri kaldırıldığından dolayı !Milli Eğitim Bakanlığının 19/11/2020 tarihli ve Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi! konulu yazısı gereği öğretmenlerin haftada en az 1 gün okulda bulunma durumu geçerliliğini korumaktadır.

Yeni bir açıklama gelmezse uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edecek öğretmenler yine haftada en az 1 gün okullarında olması gerektiği belirtiliyor.

Ancak canlı derslerini uzaktan sürdürmeye çalışan öğretmenler için mağduriyet yaratan bu durumla ilgili Bakanlıktan yeni bir açıklama yapılması ve her geçen gün vaka ve vefat sayılarının arttığı pandemi döneminde '1 gün okula gelme uygulamasının kaldırılması' gerekiyor.

guncelegitim.com

 

Günün Diğer Haberleri