EĞİTİM İŞ’TEN KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PAYLAŞIMINA ELEŞTİRİ GELDİ

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yayımladığı basın açıklaması ile 5 Mayıs tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan Kadir Mısırlıoğlu paylaşımını eleştirdi.

SENDİKA - 2021-05-06 12:36:39

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit'in yayımladığı basın açıklaması metni;Konya Büyükşehir Belediyesi 5 Mayıs günü sosyal medya hesaplarından kamuoyunda ‘’Fesli Kadir‘’ olarak da bilinen Kadir Mısıroğlu için taziye mesajı yayınlamış ve toplumumuzun büyük kesiminden haklı olarak tepki almıştır.

Yazmış olduğu kitapların hiçbirisinin bilimsel bir dayanağı olmayan, ’’Keşke Yunan galip gelseydi.’’ diyebilecek kadar alçaklaşan, her platformda Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığını açıkça ifade eden bu zatı sosyal medya hesaplarında saygıyla anmak suretiyle Konya Büyükşehir Belediyesi aslında açlık susuzluk demeden vatanı için savaşan ve gözünü hiç kırpmadan canını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, vicdanları kanatmıştır. Bu güzel ülkeyi işgale kalkan, şehirlerimizde, köylerimizde kadınlarımızın ırzlarına geçen, çocuk, yaşlı, kadın demeden katliamlar yapan, kundaktaki bebeleri süngüleyen, köylerimizi, şehirlerimizi yakanlar, “ Keşke Yunan galip gelseydi.” cümlesinde geçen Yunan askerleridir. Bunca zulmü yapanları öveni “ rahmet ve dua” ile anmak tek kelime ile bu millete hakarettir.

Eğitim-İş olarak Konya Büyükşehir Belediyesine tavsiyemiz, pandemi döneminde esnaf kan ağlarken dağıtıldığı söylenen ama ne hikmetse kime ne kadar verildiği bir türlü açıklanmayan destek paketleri ile esnafımıza gerçek manada destek olması, bir zamanlar Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanırken şimdi en pahalı su kullanan şehir olmamız gibi sorunlarla uğraşıp çözüm üretmesidir.

Kendi yazdığı ve uydurduğu tarihe inananların, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının peşine takılmamasını canı gönülden tavsiye ederiz.

                                                                                                           Eğitim-İş Konya Şube Yönetim Kurulu

                                                                                                                         Özgür Ulaş YİĞİT   

 

Günün Diğer Haberleri