Tam Kapanmada Kreşler Açık mı? Kapalı mı?

17 gün sürecek sokağa çıkma yasağı süresince çalışacak vatandaşlar ise kreşler ve anaokulları kapanıyor mu, kapandı mı sorularına yanıt arıyor. Sağlık Bakanlığı son dakika genelge ile kreşler ile ilgili yeni gelişme bildirildi. Peki, tam kapanmada kreşler ve anaokulları açık olacak mı?

EĞİTİM - 2021-04-30 19:29:28

TAM KAPANMADA KREŞLER VE ANAOKULLARI AÇIK MI? 
Sağlık Bakanlığı genelge yayımladı ve genelgede, bugün saat 19.00'dan 17 Mayıs saat 05.00'e kadar tam kapanma dönemine geçileceği belirtildi ve ''Sağlık tesislerinde bulunan kreşler, çalışanların mağduriyet yaşamaması için salgın tedbirlerine azami dikkat edilerek açık tutulacak'' denildi.

İhtiyaç halinde bazı konularda, sağlık çalışanlarının çocuklarına hizmet veren bakıcıların muafiyeti başta olmak üzere salgınla mücadele kapsamındaki iş ve işlemlerle ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulları karar alabilecek.
Kreş bulunmayan veya kreş imkanı yetersiz yerler ile bakıcısı olmayan sağlık çalışanları için eşlerin her ikisinin de Bakanlık personeli olması halinde, kamu sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunanların çalışma saatlerinin aynı döneme denk gelmeyecek şekilde düzenlenmesine azami gayret gösterilecek.

Aynı kapsamda, tam kapanma döneminde her ikisi de çalışan çocuklu eşlerin, olası olumsuzlukların yaşanmaması için aynı anda nöbete getirilmemesi için kurum amirlerince gerekli hassasiyet gösterilecek ve her türlü tedbir alınacak. Bu sebeplerle yıllık izin kullanmak isteyen personele imkanların elvermesi halinde kolaylık sağlanacak.

Konu hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, "Tam kapanma döneminde sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için kreşlerimiz açık olacak" diye konuştu.

Çalışan Anneler:Mağduruz!

Çalışmak zorunda olan anneler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kreşlerin açık olmasını istiyorlar.Çalışan anneler,çalışmak zorunda olduklarını,bu nedenle çocuklarını yaşlı akrabalarına bırakmak zorunda kaldıklarını,bazı anneler ise çocuklarını bırakabilecek bir yer bulamadıklarını ifade ediyorlar.

Günün Diğer Haberleri