EĞİTİM İŞ OLARAK CUMHURİYET DEĞERLERİMİZE SALDIRANLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yayımladığı basın açıklaması ile Konya Sarayönü ilçesinde bir okul whatsap grubunda Mustafa Kemal Atatürk'e ve Tarih öğretmenine hakaret eden veliye tepki gösterdi.

SENDİKA - 2021-04-25 18:06:11

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit'in konu hakkındaki açıklaması şu şekilde;Bir okul watsapp grubunda Türkiye Cumhuriyetinin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK için akıl almaz ifadelerde bulunan ve hakaretler eden kendini bilmez bir kişinin ifadeleri sadece Konyamız da değil,tüm Türkiye de infiale yol açmıştır.

Bu kendini  ve haddini bilmezlere Eğitim-İş sendikası olarak ifade etmek isteriz ki,bu ülke Türkiye Cumhuriyeti ve kurucusu da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.Kendi uydurmuş olduğunuz ve inanmış olduğunuz tarih, 17 Kasım 1922 de Vahdettin’in İngiliz Malaya zırhlısına binip kaçmasıyla birlikte son bulmuştur.

Üzülerek görüyoruz ki ,bu ülkede yaşayıpta kendi ülkesinin tarihinden bir haber olan bu zavallı kişiler mevcut iktidarın söylemlerinden güç almaktadır.

Bu ülkede ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ cümlesini yasaklatanlar,bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yazmış olduğu ‘’NUTUK’’ u okullar da dağıtılmasını ,okunmasını sakıncalı gören hastalıklı zihniyet eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur.

‘’Hayatta en hakiki mürşid ilimdir fendir’’ şiarı ile kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ,akıl,bilim ve gerçeklerden kopmuş olan bu zihniyetle 2021 Türkiyesin de hala uğraşıyor olması ülkemiz ve gençlerimiz için vakit kaybından başka bir şey değildir.

Eğitim-İş olarak öncelikle bahsi geçen olayda duyarlı davranışından dolayı  öğretmenimizi kutluyor, ve yine bu olayda ivedi bir şekilde harekete geçerek adli soruşturmayı başlatan Konya valiliğimize de teşekkür ediyoruz.

Eğitim-İş olarak Cumhuriyet değerlerine saldıran, ister kişi olsun,ister dernek,kurum veya tarikat olsun her zaman adli ve idari olarak karşılarında olacağımızı ve asla yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Konya Eğitim-İş Sendikası Yönetim Kurulu Adına

Şube Başkanı

Özgür Ulaş YİĞİT

Şube Başkanı

NE OLMUŞTU?

KONYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

                      

     

Günün Diğer Haberleri