FEDAKAR ÖĞRETMEN HASTANE BAHÇESİNDEN CANLI DERS YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Annesi hastanede Koronavirüs tedavisi gören hastanede refakatçi olarak annesinin yanında bulunan Öğretmen Mustafa Yeşilyurt, öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için çareyi bahçede ders vermekte buldu. Hastane bahçesini adeta sınıfa çeviren Mustafa hoca, ilginç bakışlar altında öğrencilerine beden eğitim dersi bile yaptırıyor.

EĞİTİM - 2021-04-24 12:14:54

PUSULA'dan Manolya BULUT'un haberine göre Ankara’da öğretmenlik yapan Mustafa Yeşilyurt, Erzurum’da yaşayan 60 yaşındaki annesi Esengül Yeşilyurt Koronavirüse yakalanınca soluğu memleketinde aldı. Hastalığın ağır seyretmesi üzerine anne Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki Şehit Erhan Ar İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Mustafa Yeşilyurt (45), bir hafta önce 60 yaşındaki annesi Esengül Yeşilyurt koronavirüse yakalanınca memleketi Erzurum’a geldi. Erzurum Şehir Hastanesi’nde tedavi gören annesinin ihtiyaçlarını karşılamak için refakat eden Mustafa Öğretmen, öğrencilerine ders vermekten de geri kalmadı. Annesinin bakımını yapmak için hastanede nöbet tutan Mustafa Hoca, öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için çareyi bahçede ders vermekte buldu. Yanında getirdiği kitaplarından ders konularını takip eden Yeşilyurt, kimi zaman bilgisayardan kimi zaman ise telefon üzerinden sisteme girerek öğrencilerine uzaktan eğitim veriyor. Hastane bahçesini adeta sınıfa çeviren öğretmen ilginç bakışlar altında öğrencilerine beden eğitim dersi bile yaptırıyor.

Öğrencilerimden ayrı kalamazdım

Havaların güzel olmasını da fırsat bilen Mustafa öğretmen, “Memleketim Erzurum, ancak biz eşimle Ankara’da öğretmen olarak görev yapıyoruz. Annem maalesef koronavirüse yakalandı ben de yanına gelmek durumunda kaldım. Kendisinin ihtiyaçlarını karşılıyorum, ilgileniyorum. Bu sırada izin alıp öğrencilerimden ayrı kalmak istemedim. Şimdi uzaktan eğitim sistemiyle her yer okul oldu, sınıf oldu. Ben de bahçede uzaktan eğitim veriyorum, gayet de verimli oluyor. Buradaki hastane çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum, gerçekten her şeyle en ince ayrıntısına kadar ilgileniliyor. Bakanımız Ziya Selçuk’a da ayrıca teşekkür ediyorum, bu süreci eğitimden uzak kalmadan atlatmaya çalışıyoruz. Uzaktan eğitim zor görünse de yine de verimi oluyor. Veliler ve öğrencilerimizin içi rahat olsun. İnşallah en kısa sürede öğrencilerimle yan yana olabilirim” dedi.

gazetepusula.net

Günün Diğer Haberleri