İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN AŞILANMASINDA SIKINTILAR VAR

İlkokul öğretmenlerine aşı sırası geldi.

SAĞLIK - 2021-04-13 17:22:55

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda köy okullarında görev yapan sınıf öğretmenlerine Sinovac aşısı için tanımlama yapmış, bir çok öğretmen 1. ve 2. doz aşıyı olmuştu.

 Bu gece il ve ilçe merkezlerinde görev yapan sınıf öğretmenlerine aşı sırasının geldiği duyuruldu. Sınıf öğretmenleri Biontech veya Sinovac aşılarından herhangi birini seçme hakkında sahip.

 İlkokul öğretmenlerinden Biontech aşısı için başvuranların fazla olduğu öğrenilse de bazı öğretmenlerin Sinovac için başvurduğu bazılarının ise aşı yaptırmama kararı aldığı öğrenildi.

Öte yandan ilkokul öğretmenlerine aşı tanımlanırken, bu okullarda görev yapan idareci konumundaki müdür yardımcısı ve müdür unvanlı personele aşı tanımlanmaması da tepkiyle karşılandı.

 Öğretmenlerin, idarecilere göre yakın temas durumu ve öğrencilerle bir arada bulunma dolayısıyla bulaş ihtimalinin fazla olduğundan dolayı öncelikli olduğu, önümüzdeki haftalarda ise okul idarecilerine sıra geleceği öğrenildi.

Ayrıca ilkokullarda görev yapan özel eğitim öğremenlerine de aşı tanımlaması yapılmadığı bize gelen bilgilerde yer almakta.Bu öğretmenlerimiz öğrenciler ile yüz yüze yakın temaslı eğitime devam etmekteler.

Günün Diğer Haberleri