Lİse Sınavları İptal Edİlecek Mİ?

MEB lise sınavlarını iptal edecek mi? İşte tüm detaylar...

SINAVLAR - 2021-04-09 20:33:18

Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış ülkemizde kısıtlamalar dönemini yeniden başlatacak gibi. Ramazan ayı ile birlikte yeni yasakların ve kısıtlamaların olacağı bir dönem geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı önümüzdeki Pazartesi yapılacak ve kabinenin ardından alınacak tedbirleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında yapacak. Öğrenciler en çok okulların durumunu ve sınavları merak ediyor. Dün canlı yayında Bakan Ziya Selçuk bunu açıkladı. İşte o açıklamalar:

 


 
Ülkemizde son dönemde vaka sayılarında yaşanan ani artışla beraber Bakan Ziya Selçuk ilkokul, lise ve ortaokullarda Nisan ayında uygulanması planlanan sınavların yeniden ertelenmesi kararını aldı. Bu noktada ise "Sınavlar iptal mi, ne zaman yapılacak?" soruları milyonlarca öğrencinin gündemine taşındı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk "İlkokul, ortaokul ve lise sınavları ne zaman, ertelenecek mi?" sorularını yanıtlamış ve son noktayı koymuştu. İşte ertelenen lise ve ortaokul sınav tarihleri!

SINAVLAR İPTAL Mİ, NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 29 Mart'ı işaret ettiği 2. Sınavların Mayıs ayında belirlenen tarihte yapılacağını ifade etti. Böylece MEB takvimi ile liselerdeki ikinci sınavların ne zaman yapılacağı belli oldu. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı o açıklama ve Ortaokul 4. 5. 6. 7. 8. sınıf ve lise 9. 10. 11. 12. sınıf sınavları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı…


Bakan Selçuk, liselilerin "sınavlar olmasın" gibi taleplerle sosyal medyada örgütlendiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Biz bugünü kurtarmanın peşinde değiliz. Ben bütün dersleri, sınavları iptal etsem çok hoşa gider mi bu? Büyük kesimin hoşuna gider, ama bu geleceğin hoşuna gitmez. Bu çocukların önüne dağ gibi yığılacak birtakım müfredatın hoşuna gitmez. Önümüzdeki dört beş senenin riski var şu anda. Biz bu riski dikkate alarak karar vermek zorundayız. Güne bakarak karar veremeyiz."

Tam zamanlı okula kavuşmayı en çok kendisinin istediğini dile getiren Selçuk, aşılanma sürecinin hızına ve yerli aşının ortaya çıkma tarihine bağlı olarak önümüzdeki öğretim yılının başında çok kısmı kontrollü de olsa salgının düzelebileceğini değerlendirdiklerini ve bütün hazırlıkları buna göre yaptıklarını söyledi.
ORTAOKUL YÜZ YÜZE SINAVLARI İPTAL OLACAK MI?

Sınavların ertelendiği duyuruldu ancak iptal olacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Günün Diğer Haberleri