Yüz yüze eğitime 'ara verin' uyarısı

Koronavirüs vakalarında hızla artış kaydeden İzmir’de eğitim sendikaları alınan tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekerek, okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi gerektiği uyarısında bulundular

SENDİKA - 2021-04-07 20:18:18

Yüz yüze eğitimde “yerinde karar” döneminin başlamasıyla birlikte eğitim ile ilgili kararları İl Hıfzıssıhha Kurulları almaya başladı. İzmir’de her geçen gün vaka sayılarının artması okullardaki endişeleri de arttırmaya devam ediyor. Eğitim emekçileri bir kez daha İzmir Valiliğini uyararak okullarda uzaktan eğitime geçilmesini istedi.
Konuyla ilgili Yenigün Gazetesine açıklama yapan Eğitim-İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Sevda Ketenci, “Eğitim İş Sendikası olarak; eğitimin yüz yüze yapılması gerektiğini defalarca vurguladık. Ancak alınan kararlar, toplum sağlığını büyük oranda tehdit eden ve insanların yaşam hakkını elinden almaya yönelik uygulamalara dönüşmüştür. İzmir’de İl Hıfzıssıhha Kurulu ve Valilikçe alınan kararla okul öncesi, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim devam etmekte. Ancak ara sınıfların da dahil olduğu sınavlar nedeniyle okullarımızda Kovid-19 vaka sayıları son derece artmış bazı sınıflarda karantina durumları olsa da, eğitime devam edilmiştir. Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyoruz. Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçelerle eğitim ve bilim işgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan il valisi başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak:gazeteyenigün

Günün Diğer Haberleri