Eğitim kurumlarında her geçen gün vaka sayıları hızla artmaktadır

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, “Eğitim kurumlarında her geçen gün vaka sayıları hızla artmaktadır. Bugün ilimizde Covid-19 pozitif olduğunu bildiren öğretmen sayımız 84” dedi.

SENDİKA - 2021-04-07 13:31:20

Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy;

“TEST YAPILMAMIŞ YADA SONUCUNU ALAMIMIŞ ÖĞRETMENLERİMİZ VAR”

“Halen çok sayıda arkadaşımız test yaptırmamış ya da test sonucunu almamıştır” diyen Yeliz Toy şunları söyledi ;


“OKULLARDAN YÜKSELEN SES ZİL DEĞİL, SALGININ ALARMIDIR”

“Oysa ilimizde aşılanan eğitim çalışanı oranı yalnızca yüzde 4’tür. Bunun yanın sıra çok sayıda öğrencimiz karantinaya alınmış, sınıflar kapatılmıştır. Hükümet, tehlike çanlarının böylesi sesli çaldığı bir dönemde salgını zayıflatmak için kararlar almak bir yana dursun, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimi başlatarak ateşe körükle gitmiştir.”

Eğitim-İş olarak; MEB’e ve öznelerinin neredeyse hepsi, hiçbir ülkede olmayan “devlet büyüğü” kriteriyle aşılanan hükümete seslendiklerini belirten Yeliz Toy, “Vakalar yükselmektedir. Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup, yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız!” şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri