Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilsin

Mersin Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Nesime Aslan, aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini istedi.

SENDİKA - 2021-04-06 18:17:53

Mersin Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Nesime Aslan, aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini istedi.

Başkan Aslan, Eğitim ve Bilim İşgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda bilgilendirilme yapılmasını belirttiği yazılı basın açıklaması şöyle:

"Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir.

Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır.

Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor, Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile

-Eğitim ve Bilim İşgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda bilgilendirilmesini,

-İlimizdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini istiyoruz."

Günün Diğer Haberleri