EDİRNE’DE EĞİTİMCİLERİN NE KADARI AŞILANDI?

Eğitim İş Edirne Şubesi'nce Covid-19 ve aşı süreciyle ile ilgili il genelinde 537 öğretmen ve eğitim çalışanı arasında gerçekleştirilen uzaktan ankete göre, aşılama yapılanların yüzde 6'sının çoğunluğunun köylerde görev yaptığı ortaya çıkarken, bunun eğitim çalışanlarındaki aşılama oranının yetersizliğini gösterdiği bildirildi… Söz konusu tabloyu “vahim” olarak değerlendiren Eğitim İş Edirne Şubesi, ankete katılanlardan yüzde 91'inin kalabalık yerleşim merkezlerinde görev yaptığını, köy öğretmenleri için aşılama takvimi başlasa da asıl risk gurubunun buralardaki çalışanlar olduğunu kaydetti…

SENDİKA - 2021-04-05 14:45:21

Eğitim İş Edirne Şubesi, Covid-19 ve aşı süreciyle ile ilgili il genelinde 537 öğretmen ve eğitim çalışanı arasında gerçekleştirilen uzaktan anket sonuçlarına göre, yüzde 91'inin kalabalık yerleşim merkezlerinde görev yaptığını, köy öğretmenleri için aşılama takvimi başlasa da asıl risk gurubunun buralardaki çalışanlar olduğunu bildirdi. Söz konusu ankette aşılama yapılan yüzde 6'lık kısmın çoğunluğunun köylerde görev yaptığına dikkat çekilerek, “Bu vahim tabloya göre eğitim çalışanlarında aşılama oranı oldukça yetersiz görülüyor” denildi.
Eğitim İş Edirne Şubesi, Covid-19 ve aşı süreciyle ile ilgili anket değerlendirmesini sendika binasında basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştı. Eğitim İş Edirne Şubesi,"Tüm eğitim çalışanları bir an önce aşılanmalıdır" diyerek taleplerini bir defa daha gündeme taşıdı.
Açıklamayı Şube Mali Sekreteri Murat Akçay okudu. "Tüm eğitim çalışanları bir an önce aşılanmalıdır" denilen açıklamada uzaktan anket sonuçlarına ilişkin şu ifadeler yer aldı:
"TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI BİR AN ÖNCE AŞILANMALI"
“Gün geçmiyor ki bir öğretmen arkadaşımızın, bir öğrencimizin, bir velimizin ve bir eğitim çalışanımızın bu salgına yakalandığı haberini almayalım. Hatta vefat haberleri ile endişeler giderek artıyor. 
Eğitim-öğretim, toplumun yediden yetmişe tamamını ilgilendiren önemli bir kamu hizmetidir, yerine getirilmesi gereken, ülkenin geleceğini ilgilendiren hayati bir unsurdur. Bu nedenle görmezden gelinemez ötelenemez, vazgeçilemez ve günlük siyasi ve koltuk rantının oyuncağı haline getirilemez.
Eğitim-İş Edirne Şubesi olarak; il merkezi, ilçe ve köylerde görev yapan öğretmenler arasında yaptığımız uzaktan anketin sonucu, son durumu ülke ve Edirne çapında tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir. Ulaştığımız 537 eğitim çalışanlarının %57'si İlçelerde, %34'ü İl merkezinde, %8' i köylerimizde görev yapmakta. Özellikle, yaklaşık %91' i kalabalık il ve ilçe merkezlerinde görev yapan eğitim çalışanlarımız için risk oldukça büyüktür. Köy öğretmenleri için aşılama takvimi başlasa da asıl risk gurubu, kalabalık yerleşim yeri okullarında görev yapan eğitim çalışanlarıdır.
RUHSAL, FİZİKSEL VE SOSYOLOJİK TRAVMA
Aşılamada asıl endişe veren eğitim çalışanları arasında aşılamanın oldukça yetersiz olmasıdır. Aşılama yapılan %6'lık kısmın çoğunluğunun köyde görev yapan eğitim çalışanları olduğu değerlendiriliyor. Bu vahim tabloya göre eğitim çalışanlarında aşılama oranı oldukça yetersiz görülüyor. Uzaktan eğitimin oldukça yetersiz ve katılımın çok düşük olmasından dolayı, tüm öğretmenlerimiz okullarında öğrencileriyle bir an önce buluşup yüz yüze eğitime geçme arzusundalar. Bu belirsizlik ve salgın süreci, özellikle öğrenciler olmak üzere, öğretmenler üzerinde ruhsal, fiziksel ve sosyolojik bir travma halini aldı. Aşılamanın kaçınılamaz önemini yaptığımız anket bir defa daha gözler önüne serdi. 
"İSTEYEN EĞİTİM ÇALIŞANLARI BİR AN ÖNCE ÖNE ALINMALI"
Aşı tarihlerinin olup olmadığını sorduğumuz öğretmenlerimizin ne yazık ki %93 gibi ezici bir çoğunluğunun daha aşılama için bile düşünülmediğinin acı bir göstergesidir. Aşılama takviminde isteyen tüm eğitim çalışanları bir an önce öne alınmalı. Bunun için kaynak, aşı ivedilikle temin edilmeli. Öğretmen ve eğitim çalışanlarını aşılamadan öğretmen ve öğrencileri sınav, kurs gibi topluca bir araya getirme çabası, bu öğretmen ve öğrencileri dolayısıyla toplumun önemli bir kısmını ateşe atmaktır ki okullarda görülen vakaların oranı da bu vahim durumu gösteriyor.”

Kaynak:Hudutgazetesi.com

Günün Diğer Haberleri