İYEP Başlıyor, Sınıf Öğretmenleri Mağdur!

MEB'in ek ders adaletsizliği, İYEP için öğretmen bulunamaması ve dahası...

EĞİTİM - 2021-04-01 20:50:30

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda İYEP'in ilkokul 3. sınıf öğrencileri için başlatılması kararı almıştı. Kararın oldukça geç alınması, program daha başlamadan aksaklık yaşanacağını kesinleştirdi.

 İYEP'te Türkçe ve Matematik derslerinde 3 modül toplamında 160 kazanım bulunmaktadır. Haftalık en fazla 10 ders İYEP yapılabildiği için 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğer önlem alınmazsa kurs yarım kalacaktır.

 Öte yandan yıllardır DYK için ek hizmet puanı veren MEB, İYEP için de geçtiğimiz yaz aylarında çıkarılan yönetmelik ile hizmet puanı verilmeye başlanmıştı. Hizmet puanı hususundaki adaletsizlik kısmen giderilmiş, geriye dönük hizmet puanı verilmediği için bazı öğretmenler mağdur edilmişti.

Sınıf öğretmenlerinin mağduriyetindeki bir diğer neden ise ek ders ücreti. İYEP'te ek ders ücreti normal ödenirken DYK'da %100 artırımlı ödenmektedir. Dolayısıyla benzer kurslardaki ödeme farklılığı çok net bir hak gaspı oluşturmaktadır. Bu durum, bazı zamanlarda İYEP'te görevlendirilecek öğretmen bulunamamasına bile neden olmaktadır.

 Sınıf öğretmenleri MEB'den İYEP'i önemsemesi, geriye dönük hizmet puanı verilmesi ve ek ders ücretinin %150 artırımlı ödenmesini talep ediyor.

 Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, sınıf öğretmenlerinin her konuda üvey evlat statüsünden çıkarılması için çalışma yapmalıdır.

 Mebpersonel.com

Günün Diğer Haberleri