EĞİTİM SENDİKALARI İLKSAN SEÇİMLERİNİN ERTELENMESİNİ NASIL KARŞILADI? HANGİ SENDİKA NE DEDİ?

İlksan Seçimlerinin ertelenmesine eğitim sendikalarından açıklamalar geldi.

SENDİKA - 2021-03-31 16:05:59

İlksan Seçimlerinin ertelenmesine eğitim sendikalarından açıklamalar geldi.MEB tarafından yayımlanan yazıda İçişleri  Bakanlığı Genelgesindeki maddeler gerekçe gösterilerek bu hafta sonu yapılacak İlksan genel kurullarının ileri tarihe ertelendiği belirtildi.

Konu hakkında sitemizde yayımlanan haber ve Milli Eğitim Bakanlığının yazısına ulaşabilirsiniz.

İlksan Seçimlerinin ertelenmesine eğitim sendikalarından farklı yorumlar geldi.Bu yorumları sizler için yayımlıyoruz.

Eğitim Bir Sen:İLKSAN’da ‘değişim iradesinin’ engellenmesine müsaade etmeyeceğiz

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) temsilci seçimlerinde aday olan üyelerimizin ortaya koydukları ‘değişim iradesinin’ engellenmesine müsaade etmeyeceğiz.

Eğitim-öğretim faaliyetleri devam ediyorken, tarihi önceden belirlenen etkinliklere izin veriliyorken, İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi bahane edilerek İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi, üye iradesinin hiçe sayılması, seçim sandığının şaibeli bir şekilde üyenin önünden kaçırılması anlamına gelmektedir.

Yetkisi ve görevi sona eren temsilcilerle genel kurul yapan, bu hukuksuz genel kurulca yeni bir yönetim seçen, bu yönetimin isteğiyle ana statüyü değiştiren İLKSAN ve buna göz yuman Bakanlık, bütün bu hukuksuzlarla yetinmeyip bir de üyenin seçme ve seçilme hakkını gasbetmiştir.

Dayanak gösterilen İçişleri Bakanlığı genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve etkinlikleri hakkında tek bir cümle kurmazken, üyeye hesap verme korkusu içindeki İLKSAN, seçimden kaçmak için genelgeyi can simidi olarak kullanmaktadır.

Hiç kimsenin endişesi olmasın; İLKSAN’ı da, seçim sürecini de kötü yönetenler, bunun sonuçlarıyla eninde sonunda yüzleşecektir. Yargıya taşıdığımız ‘seçimden kaçıran ana statü değişiklikleri’ de hukuksuzdu.

Unutulmasın ki, sandık, üyenin önünden sonsuza kadar kaçırılamaz. Seçim sürecini yönetmekle mükellef olan Millî Eğitim Bakanlığı, üyelerin iradesinin yok sayılmasına fırsat vermemeli; salgın nedeniyle alınan tedbirler gerekçe gösterilerek tehir edilen İLKSAN temsilcilik seçimleri belirsizliğini gidermelidir.

Bakanlık, eğitim çalışanlarının haklarının ihlaline seyirci kalmamalı, Sandığın kötü yönetiminin üstünün örtülmesine izin vermemeli; seçim tarihini ivedilikle belirlemeli ve sürecin nasıl işletileceğini kamuoyuna açıklamalıdır.

Türk Eğitim Sen:YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İLKSAN İlçe Temsilci seçimlerinin salgın koşullarını sebebiyle ertelenmiş olmasının manipüle eden açıklamalara tepki gösterdi.

Covid-19 virüsü nedeniyle nerdeyse her gün bir meslektaşımızın acı haberinin alındığı ve öğretmenlerin aşılanmadığı bu süreçte İLKSAN seçimlerinin ertelenmesinden rahatsız olanlara seslenen Genel Başkan Geylan, “İki yıl sonra yapılacak genel kurulda görev alacak temsilci/delege seçimlerinin, süreci etkilemeyecek şekilde ertelenmesinden kim hangi gerekçeyle rahatsız olur?” diye sordu.

Malum Sen’in genel başkanının Milli Eğitim Bakanlığı’nı da sorumsuzlukla itham ettiğine dikkat çeken Geylan, “Şu halde MEB yönetimine yakışan, ‘Hadi oradan sen kim oluyorsun da MEB’i SORUMSUZLUKLA itham ediyor ve talimat veriyorsun, sürecin nasıl yönetileceğinin inisiyatifi Bakanlığımızın uhdesindedir” diyerek DURUŞ ortaya koymaktır” diye konuştu.

Genel Başkan ayrıca  “Sendikal beceriksizliğinizi, İLKSAN üzerinden yürüttüğünüz yalan ve iftiraya dayalı kuru gürültülerle örtmeyeceksiniz” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasından şu ifadelere yer verdi:

“İLKSAN İlçe Temsilci seçimleri, salgın koşullarının ağırlaşması nedeniyle Hükümet tarafından açıklanan tedbirler doğrultusunda, Bakanlık onayıyla ertelendi.

Neredeyse her gün bir meslektaşımızın acı haberini duyuyoruz. Öğretmenlerin aşılanması gerçekleştirilmemiş.

Covid-19 virüsünün yayılım hızı oldukça artmış durumda.

Hal böyleyken, iki yıl sonra yapılacak genel kurulda görev alacak temsilci/delege seçimlerinin, süreci etkilemeyecek şekilde ertelenmesinden kim hangi gerekçeyle rahatsız olur?

Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını en aza indirmek için herkesin büyük fedakârlıkla gayret ortaya koymasıyla, İLKSAN temsilci seçimlerini mukayese etmek nasıl bir anlayıştır?

Ayrıca “…tedbirler gerekçe gösterilerek” ifadesiyle, meslektaşlarımızın sağlığını korumaya yönelik atılan makul adımların tahkir edilmesini bir “öğretmen” kendine nasıl yakıştırır, anlayamıyorum.

Muhterem, “İLKSAN bu sefer de üyesinin önünden sandığı kaçırıyor” demiş!

Komediye bakar mısınız?

Arkadaş, seçim iptal edilmedi, ER-TE-LEN-Dİ !

Kim neyi nereye kaçırıyor?

Haftalardır yalan, dolan ve iftiralarla İLKSAN’a ve eğitim çalışanlarının iradesine çamur atıyorsunuz ve bunun hesabını daha önce olduğu gibi sandıkta vereceksiniz.

Sabırlı olun, yaptıklarınızın karşılığı olarak esaslı bir OSMANLI TOKADI daha yiyeceksiniz.

Bilakis siz, ertelemeden dolayı MEB’e teşekkür edin hele; seçimin ertelenmesi biraz daha nefes almanıza vesile olacak, bu daha iyi günleriniz.

Muhterem ayrıca “Seçim sürecini yönetmekle mükellef olan MEB süreçte daha fazla sorumluk almalı süreci bir an önce tamamlamalıdır.” diye de Bakanlığa TALİMAT veriyor.

Şu halde MEB yönetimine yakışan, “Hadi ordan sen kim oluyorsun da MEB’i SORUMSUZLUKLA itham ediyor ve talimat veriyorsun, sürecin nasıl yönetileceğinin inisiyatifi Bakanlığımızın uhdesindedir” diyerek DURUŞ ortaya koymaktır.

Merak etmeyin İLKSAN’da üyesinin iradesiyle iş gören ahlaklı bir yönetim anlayışı hakimdir.

Ama siz şunu unutmayın ki; eğitim çalışanlarının iradesini sonsuza kadar esir alamayacaksınız!

Daha önceleri olduğu gibi ilk seçimde yine TUŞ olacaksınız.

Sendikal beceriksizliğinizi, İLKSAN üzerinden yürüttüğünüz yalan ve iftiraya dayalı kuru gürültülerle örtmeyeceksiniz.

Bırakın kuru gürültüyü de “Sendika olarak İLKSAN’ı yönetmek için adaylarımızı takdirinize sunuyoruz” diye eğitim çalışanlarının karşısına dürüstçe çıkın. 355 yöneticinizi aday gösterip “BAĞIMSIZ ADAY” aldatmacasıyla hem kendinizi gülünç duruma düşürmeyin hem de öğretmenlerimizin algısına hakaret etmeyin!

Atalar, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” derler.

Biz inatla sizi doyuruncaya kadar yeneceğiz...”

Hodri meydan…!

Eğitim İş:İLKSAN’DA ÜYE İRADESİNİN YOK SAYILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Bilindiği üzere, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ilçe temsilcisi seçimleri 3 Nisan 2021, il temsilcisi seçimleri 12 Haziran 2021 tarihinde yapılacaktı. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi bahane edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onayıyla İLKSAN seçimleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi.

Hiçbir zaman söylemleri ve eylemleri arasında tutarlılık olmayan AKP ve onun koltuk değneği MHP, lebâleb salonları doldururken pandemi bahanesiyle üye iradesi hiçe sayılarak İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi kabul edilemez.

Kaldı ki, gerekçe gösterilen İçişleri Bakanlığı genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve etkinliklerine yönelik bir kısıtlama içermemektedir. Mevcut İLKSAN yönetimi ve Milli Eğitim Bakanlığı, işleyişteki antidemokratik uygulamalar ve şaibeler konusunda üyelere hesap vermekten kaçınmak için böyle bir yola girmiştir.  

Eğitim-İş olarak “İLKSAN üyelerinindir” diyoruz ve

•             İLKSAN mevzuatındaki antidemokratik hükümlerin değiştirilerek, söz ve karar sahibinin İLKSAN üyeleri olmasını,

•             İLKSAN ana statüsünü hazırlama ve değiştirme yetkisinin İLKSAN Temsilciler Kuruluna ve üyelerine verilmesini

•             İLKSAN’ın işleyişindeki tüm antidemokratik uygulamaların sonlandırılarak; katılımcı, şeffaf bir yönetim modeline geçilmesini

sağlayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz, üyelerin iradesinin yok sayılmasına fırsat verilmemeli seçim tarihi bir an önce belirlenmelidir.

               MERKEZ YÖNETİM KURULU 

 
Günün Diğer Haberleri