ÖĞRENCİ ANDIMIZI OKUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

SENDİKA - 2021-03-29 09:44:19

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu ve Şube Özlük Hukuk Sekreteri Osman KALYON düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

Basınımızın değerli temsilcileri, Saygıdeğer Kocaeli Halkı;

1933 Yılından 2013 yılına kadar okullarda her sabah okutulmuş olan ANDIMIZ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okutulması durdurulmuş, Eğitim İş sendikası tarafından Danıştay’a dava açılarak yeniden okutulması talep edilmiştir. Danıştay talebimizi haklı görmüş olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı kararı uygulamadığı gibi Danıştay’a kararın iptali için başvuruda bulunmuştur. Nihayetinde Danıştay iptal kararını da iptal ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nı haklı bulmuştur. Bu gelişmeler sonucunda, genel merkez yönetim kurulumuz okullarda andımızın okutulması eylemini başlatmıştır.

Türküm demek bu ülkeden hiçbir vatandaşımızı rahatsız etmemelidir.

Doğruyum, çalışkanım demek hiç kimseyi rahatsız etmemelidir,

İlkem küçüklerimi korumak demek hiç kimseyi rahatsız etmemelidir.

Yurdumu özümden çok sevmektir demek hiç kimseyi rahatsız etmemelidir.

Eğitim İş olarak yetkililere soruyoruz;

Andımızdaki hangi değer yetersiz ya da gereksiz görüldü ki kaldırıldı ve onun yerine tarikat ve cemaatler ile protokoller yapılarak okullar öğretmen formasyonu olmayan kişilerin etkinlik alanı haline getirildi.

Tarikat ve cemaatlerin eğitim kurumlarında daha rahat hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla eğitim kurumları yönetici görevlendirme yönetmeliğinde 15 yılda 26 kez değişiklik yapılmış ve niteliksiz, liyakatsiz atamalarda okul yöneticilerindeki homojen yapı bozulmuştur.

Maalesef dün basına yansıyan bir olay yine içimizi kanatmıştır. Körfez İlçemizde bir okulda yaşanan istismar olayı hepimizi derinden üzmüştür. Adliyeye intikal etmiş bu olayda suçluların en ağır cezayı almasını bekliyoruz.

Olayları kişilere indirgemek yerine sistemsel sorunların çözümü için emek harcanmalıdır.

Benzer olayların yaşanmaması için yöneticilik görevlendirmelerinde mülakat derhal kaldırılmalıdır.

2014 yılında görevden alınan yöneticiler yargı kararına rağmen göreve döndürülmemişlerdir. Bu liyakatli yöneticilerin derhal görevlerine iade edilmesi gerekmektedir.

Yöneticilik ek görev değil kadrolu olmalı ve rotasyona tabi olmamalıdır.

Okulları, tarikat ve cemaatlerin etkinlik alanı haline getiren protokoller iptal edilmelidir.

2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi hukuksal olarak gerekli düzenleme yapılmadığından çocuk ve kadına şiddeti engelleyememiştir. Derhal gerekli hukuk düzenlemesi yapılmalı ve kadına, çocuğa karşı işlenen taciz, tecavüz ve her türlü şiddet en ağır şekilde cezalandıracak hukuki altyapı oluşturulmalıdır.

Hukuk kriterlerinin tüm yurttaşlara eşit uygulandığı duygusunu yaşatacak tüm tedbirler alınmalıdır.

Hibrit eğitimin devam ettiği bu günlerde sadece kadrolu eğitim emekçilerinin değil, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin yanında tüm öğrenci velilerinin de bir an önce aşılanması sürecinin tamamlanması salgınla mücadelede başarıyı artıracaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla.

 

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Adına

       Şube Başkanı

       Sabri MUTLU

Günün Diğer Haberleri