BAZI İLLERDE EĞİTİME KAR TATİLİ ARASI VERİLDİ

Bazı illerde, yoğun kar yağışları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

EĞİTİM - 2021-03-25 15:15:19

1-KONYA

Konya'nın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim yapılmayacak.

Yunak, Seydişehir, Hadim, Halkapınar, Kadınhanı, Bozkır, Güneysınır ve Sarayönü'nde 1, Ahırlı'da ise 2 gün yüz yüze eğitime ara verildi.

İlçelerin Milli Eğitim müdürlüklerinden yapılan duyuruda, eğitim öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği belirtildi.

2-KIRŞEHİR

Kırşehir valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Valiliğimizce 25.03.2021 Perşembe günü il genelinde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır." denildi.

3-ÇANKIRI

Çankırı'nın Şabanözü İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi. Açıklamada, "İlçede devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için ilçe genelinde 25 Mart Perşembe günü eğitime ara verilmesine, hamile ve engelli personellere de idari izin verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

4-YOZGAT

Yozgat genelinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Bu nedenle eğitime 1 gün ara verildi.

Yozgat Valiliği, kentte etkili olan kar ve tipi nedeniyle bugün il genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Engelli ve hamile kamu çalışanları da izinli sayılacak.

5-SİVAS

Sivas'ın İmranlı ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için 25-26 Mart'ta ilçemiz genelinde her türlü ve derecedeki eğitim kurumlarının 2 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

6-SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı ilçelerde karın etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, kar ve buzlanma dolayısıyla Ladik ilçe genelinde, Kavak ilçesinde ise kırsal mahallelerdeki okullarda bugün ve yarın yüz yüze eğitime ara verildi.

Kavak'ta ilçe genelinde ilk ,orta ve lise düzeyinde taşıma ile gelen tüm öğrencilerin bugün ve yarın idari izinli sayılacağının aktarıldığı açıklamada, Salıpazarı ilçesinde ise Konakören, Tahnal ilk ve orta okulu ile Cevizli İlkokulu'nda yüz yüze eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, tatil edilen okullarda uzaktan eğitimin süreceği kaydedildi.

Günün Diğer Haberleri