Andımızı okumaya ve okutmaya devam edeceğiz”

Eğitim-İş İzmir 2’Nolu Şube Başkanlığı, CHP Bornova İlçe Başkanlığı ve ADD Bornova Şube Başkanlığı düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla öğrenci andının kaldırılmasına tepki gösterdi. Basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da destek verdi.

SENDİKA - 2021-03-20 20:40:06

Eğitim-İş Sendikası adına açıklamayı Eğitim-İş İzmir 2Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı yaptı .

Cangı açıklamasında Öğrenci Andının kaldırılmasına tepki göstererek “Her iki lafından birisi "milli" olan AKP'nin, milli duyguları pekiştirmesi, ulus olmanın değerini hatırlatması için okullarda okutulan Öğrenci Andını siyasallaştırdığı yargı aracılığıyla kaldırması, Başöğretmen Atatürk'ün izinde olan biz Eğitim-İş’lileri durduramayacaktır. Eğitim-İş olarak daha ilk gün "Andımızı siyasallaşmış yargıya kurban etmeyeceğiz" demiştik. İşte bugün bu sözümüzün gereğini yapacağımızı açıklıyoruz! Eğitim-İş'e üye eğitim emekçilerinin mesai harcadığı her ilkokul sınıfında, her sabah Andımızı okutacağız! Cumhuriyet alerjisiyle alınan bu kararların Atatürk'ün biz öğretmenlere emanet ettiği öğrencilerimize ve dolayısıyla gelecek nesillere etki etmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Cangı’nın ardından konuşan ADD Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen, “ 80 yıldır okullarımızda okunan milli andımız AKP iktidarı ve yandaşları işbirliğiyle okullarımızda okunması yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyetini simgeleyen TC harflerinden, milli andımızın okunmasından rahatsız olanların en başında yer alan çocuk katili Öcalandır ve istediği olmuştur. Göstermelik çıkış yapan küçük ortak ne mutlu Türk’üm demekten utanmaktadır ve utanmalıdır. Andımızı yazan Doktor Reşit Galip aynı zamanda Türkçe ezanın fikir babası olması andımızın kaldırılması için diğer bir etkendir ” diye konuştu.

CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı Duygu Bölük, “ Bugün Atamıza saygımızın, minnetimizin ifadelerinden biri olan ve çocukluğumuzdan beri başlayarak gururla haykırdığımız andımız saçma sapan gerekçelerle kaldırılmıştır. Biz ne Atamızı anmaktan, ne Türklüğümüzle gurur duymaktan ne doğruluktan ne de şerefimizle çalışıp kazanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Atatürk’ün evlatlarıyız. O yemini dilimizle değil yüreğimizle daha küçücükken ettik asla da unutmayacağız unutturmayacağız ” ifadelerini kullandı. Başkan Bölük konuşmasının sonunda İstanbul sözleşmesinin feshine de tepki gösterdi. 

Son olarak söz alan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise “ Yıllardır süren andımızla ilgili tartışmaları hukuk zırhını arkalarına alarak andımızın okunmasını nihayete erdirmişlerdir. Ama bizler CHP’liler olarak söz veriyoruz andımızı söylemekten sonsuza kadar vazgeçmeyeceğiz. Bizim çocuklarımız andımızı haykırmaktan utanmadılar utanmayacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından STK’lar andımızı okuyarak basın açıklamasını sona erdirdi 

 

Günün Diğer Haberleri