Ayvalık’ta eğitim sendikalarından ortak açıklama: Risk altındayız, aşı nerede?

Balıkesir Ayvalık'ta ortak eylem yapan Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen, "Aşı olmadık, risk altındayız, aşı nerede" diye sordu.

SENDİKA - 2021-03-18 10:40:06

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir araya gelen Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Ayvalık temsilcilikleri okullarda öğretmenler, yardımcı personel, memurlar ve öğrencilere bir an önce aşı yapılmasını talep etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Aşı olmadık, risk altındayız, aşı nerede" pankartı açan eğitim emekçileri adına açıklamayı Eğitim Sen Temsilcisi Ersin Ayar okudu.

Balıkesir'in yüksek riskli iller arasında yer aldığı için 2 Mart tarihinde seyreltilmiş eğitim öğretime başlandığını belirten Ayar, "Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağı bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından ifade edilmiştir. Ancak gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmen arkadaşlarımızın dışındaki öğretmenler henüz aşı olmadı” dedi.

"RİSK ALTINDAYIZ, KAYGILIYIZ"

Eğitim emekçileri olarak uygun şartlar oluşturulması halinde öğrencilerle yüz yüze eğitim yapmak istediklerini vurgulayan Ayar, "Ancak Kovid-19 salgınının risk teşkil ettiği koşullar ortadan kalkmamış, kamuoyuna duyurulmasına rağmen eğitim çalışanlarının 1. doz aşıları dahi tamamlanmamış, salgının yayılmaması için eğitim çalışanlarının korunmasını sağlayıcı tedbirler alınmamıştır" diye konuştu.

Bu durumun başta eğitimcilerin, öğrencilerin, ailelerin ve toplumun sağlıklı yaşam hakkını tehdit ettiğini belirten Ayar, "Risk altındayız. Kaygılıyız. Önlemler alınmadan böylesine bir risk altında görev yapmamız sağlıklı yaşam hakkımıza müdahaledir. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması haline idarenin hukuksal sorumluluğu açıktır" dedi.

"AŞININ BİR AN ÖNCE YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Ayvalık'taki okullarda vaka sayılarının günden güne artış gösterdiğini söyleyen Ayar, "Eğitim bileşenlerinin kaygıları her geçen gün artmaktadır. Son bir hafta içerisinde bize ulaşan bilgilere göre yedi okulumuzda öğrenci ve öğretmen olmak üzere yedi vaka bilgisi gelmiştir. Salgın hastalıktan korunmak, en azından hafif atlatabilmek için iki doz aşının yapılması ve bağışıklık sağlanması için belirli bir sürenin geçmesi zorunludur. Halen aşı olmadık. Tarafımıza aşı randevusu dahi verilmedi. Açıklanan nedenlerle telafisi imkansız mağduriyetlerin oluşmaması için; her iki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Biz, eğitim çalışanlarına bir gün dahi beklenmeden derhal aşı yapılmasını istiyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz" diye belirtti.

"AŞILAMA TAMAMLANANA KADAR YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENMELİDİR"

Ayar, "Oysa okul idarecisi, yardımcı personeli, memuru, öğrencisi ile bir bütündür ve aşılama bütün eğitim çalışanları için programlanmalıdır. Yüz yüze eğitim kararı ve yapılacak yüz yüze sınavlar okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir. Telafi programları hayata geçirilerek öğrenim kayıpları giderilebilir. Ancak tek bir canın bile tedavisi mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri