ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER EĞİTİM İŞ’İ ZİYARET ETTİ

Ataması yapılmayan öğretmenler Eğitim İş'i ziyaret etti.Eğitim İş'ten yapılan yazılı açıklamada,

SENDİKA - 2021-03-10 10:28:13

Ataması yapılmayan öğretmen sayısının yarım milyona yaklaştığı ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Sendikamızı ziyaret eden ataması yapılmayan öğretmenler, ek atama talebiyle 12 Mart Cuma günü, Ankara’da gerçekleştirecekleri basın açıklaması için destek istediler.

Ataması yapılmayan öğretmenler temsilcileri Gülşen Parlak, Sıla Sözeyataroğlu, Dilara Doğanbaş ve Doğan Özbölgili, Genel Sekreterimiz Ebru Sungar, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Bilal Şener, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut Balmuk’la, Genel Merkezimizde bir araya geldi.

Ziyarette, atama bekleyen öğretmenlerin sorunları ve sendikamızın soruna ilişkin görüşleri paylaşıldı; öğretmenlerin 10 Mart Çarşamba günü illerde, 12 Mart Cuma günü ise Ankara’da gerçekleştirecekleri basın açıklamalarına ilişkin bilgi verildi.

Genel Sekreterimiz Ebru Sungar, öğretmen atama sayısının, eğitim sisteminin ihtiyacını ve eğitim emekçilerinin beklentilerini karşılayacak şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı ve ataması yapılmayan ve yıllardır atama mücadelesi veren öğretmenlerin haklı taleplerinde Eğitim-İş’in her zaman destek olacağını belirtti.

Günün Diğer Haberleri