ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Öğretmenlerin Aşılanması Ne Zaman Tamamlanacak?

EĞİTİM - 2021-03-09 10:14:17

Geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitime geçildi ancak öğretmenlerin aşılanması halen tamamlanmadı. Uzmanlar öğretmenlerin risk grubunda olan kişilerin başında geldiğini belirtiyor. Öğretmenler bu kadar risk altında iken, aşılanmalarının bitmemesi herkesi endişelendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında öğretmenlerin aşılanmasına dair önemli açıklamalarda bulundu

Şunu söylemek lazım. Dünyadaki herhangi bir ülke yok ki, İsrail'i dışarıda bırakıyorum, ikinci bir ülke yok ki öğretmen aşılamasını gündeme getirsin. Bu ülkelerin hiçbirinde öğretmenler aşılandıktan sonra okullar açılmadı. Tabii ki böyle olsa daha iyi olur. Ve öğretmenlerimiz de peyderpey aşılanıyor. Önümüzdeki haftadan sonra çok daha hızlanacak.

Yaklaşık 100 binin altında, sanırım 80 küsur bin öğretmeniz zaten aşılandı. Öncelik olarak başlandı. Tedarik süreci hızlandığında, aşı süreci de hızlanacak.

Benim telefonumda olan kişiye özel bir yazılım var. Bu yazılımla ben ana sınıfında 1-2-3-4-58-12'de tamamında kaç çocuğumuzun ailesinde temaslı, pozitif var. Bunları günlük görebiliyorum. Bunların renk skalası var. Son bir haftada gördüğümüz farklılık şu, kısmi olarak bir artış var.

Aile bilgilendiriliyor, eğer o anda oluşan fiili bir durum söz konusuysa özel odaya alınıyor. Sonra sağlık kuruluşuna haber veriliyor, süreç başlatılıyor..

Kişiye özel tedbir alınıyor. Genel bir tedbir elbette var. Böyle bir durum olursa kim 14 gün okula göndermemeli, kim gönderebilir, hepsinin haritası var. 

Çocuktan çocuğa bulaşma riski, Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, literatüre göre daha düşük.

 
Günün Diğer Haberleri