Eğitim İş Sendikasının Çalışanlarının Toplu Sözleşmeleri İmzalandı

Eğitim İş sendikasından yapılan yazılı açıklamada sendika çalışanları ile Tez Koop İş sendikası ile toplu sözleşme imzalandığı ifade edildi.

SENDİKA - 2021-03-06 22:46:42

Eğitim İş sendikasından yapılan yazılı açıklamada sendika çalışanları ile Tez Koop İş sendikası ile toplu sözleşme imzalandığı ifade edildi.Eğitim İş sendikasından yapılan açıklama şu şekilde;
Sendikamızın genel merkez ve şubelerinin emekçileri için toplu sözleşme masasına oturduk. Yetkili sendika Tez-Koop-İş ile yapılan toplu sözleşme sonunda Aralık 2020 itibariyle yeni işe girerek asgari ücret ile çalışan çalışanlarımızın ücretlerinde Ocak 2021 itibariyle net yüzde 27,64 artış sağlanmıştır. Ayrıca ilk kez kıdeme dayalı uygulama ile kıdem ödeneği konulmuş,  görev tanımına dayalı bir uygulamayla da sorumluluk ödeneği imza altına alınmıştır. Her yıl ödenen Yılbaşı, 1 Mayıs ve Kuruluş (Ekim) ikramiyeleri ile her ay ödenmekte olan yemek ve yol ücretlerine Yüzde 49 ile yüzde 148 aralığında artışlar sağlanmıştır.

Çalışanlarımızın emeğinin tam karşılığı olmasa da bütçe imkanları doğrultusunda yapılan artışlarla maaşlarında yapılan zamlar hariç ek ödemelerinde kıdeme göre değişmek üzere en az 289,00 TL’lik artış gerçekleştirilmiştir. Bu durumda ek ödemelerin aylık ortalama getirisi en az net 635,00TL’den 924,00TL ye çıkarılarak net yüzde 45,51 artış sağlanmıştır.

Genel Merkezimizde gerçekleştirilen imza törenine Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Genel Sekreter Hakan Bozkurt, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kirman, Uzman Meliha Kaplan, Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Genel Sekreterimiz Ebru Sungar, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut Balmuk, Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Şükrü Balun, İşyeri Temsilcisi ve Basın Danışmanı Aslı Çökenoğlu katıldı.

Sendikamızın büyümesinde emeği mutlak olan çalışanlarımıza teşekkür ediyor sendikamız büyüdükçe çalışanlarımızın ekonomik ve özlük haklarını da arttırmaya devam edeceğiz.

                     MERKKEZ YÖNETİM KURULU 

Günün Diğer Haberleri