YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

EĞİTİM - 2021-03-01 20:19:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Kabine Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda yerinde karar dönemiyle ilgili konular ele alındı. Birçok öğrencinin merak ettiği soru da yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi ilde eğitimin başlayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde  eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak." dedi. 

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Sağlık Bakanlığı haritası her hafta güncellenecek,iki haftada bir tedbirler iller bazında alınacak.

Bu Açıklamalar Doğrultusunda;

**Tüm ülke genelinde okul öncesi,ilokul,8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçiliyor.

**Düşük ve orta riskli illerde bu kademelere ilaveten ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitime geçilebilecek.

**Liselerde yüz yüze sınavlar yapılacak.Çok Yüksek(kırmızı) ve Yüksek riskli (Turuncu) olan illerde sadece liselerde sınav yapılacak.

Günün Diğer Haberleri