Öğretmenler aşılanmadan okulda eğitim başlamasın

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yüz yüze eğitim ve sınavların okullardaki tüm emekçilerin aşılanmasının tamamlanması ve gerekli önlemlerin alınmasına kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi.Kaynak: Öğretmenler aşılanmadan okulda eğitim başlamasın

SENDİKA - 2021-02-26 20:06:28

Eğitimciler olarak çocuklarımızı kavuşmayı herkesten daha çok istediklerini de kaydeden Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, bu konuda şube başkanları ile toplantı yaptıklarını dile getirdi. Toplantının sonucu ile ilgili bilgiler veren Yiğit, “Görüyoruz ki 100 bindeki vaka oranlarına göre; Adıyaman 120,64, Aksaray 108,27, Giresun 217,51, Karaman 105,92, Konya 101,95, Osmaniye 134,90, Rize 200,08, Samsun 202,94, Tokat 149,20, Trabzon 207,54, Sakarya 103,01 ve Ordu 228,40 ile Türkiye’nin en riskli illeri arasında. Devlet yöneticilerinin de yer aldığı binlerle ifade edilen protokol cenazeleri ve salonlardan taşan kongreler olduğunun farkındayız. Biz eğitim çalışanları olarak günlerce kısıtlamalara uyarak mecbur olmadıkça evden çıkmadık. Saatler boyunca bilgisayar ekranına bakarak çevrimiçi derslerimizi aksatmadan yürüttük. Buna karşın ülkeyi yönetenler, toplu cenaze törenleri ve şova dönüşen parti kongreleriyle büyük bir sorumsuzluğun altına imza atmışlar ve okulların açılmasını, hayatın normale dönmesini riske atmışlardır” dedi.

Randevular açılmadı

Bugün okulların açılması salgın açısından bir risk olarak değerlendiriliyorsa bunun nedeninin eğitim çalışanları ve öğrenciler olmadığını ifade eden Ulaş, Hal böyle iken mart ayı itibarı ile okullarımızda başlayacak yüz yüze eğitimden ve yapılacak sınavlar nedeniyle oluşacak yoğunluktan çekiniyor; yüz yüze eğitimde görev alacak eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin bulaş riskinin artacağından ve de salgının illerimizde yeni bir boyut kazanacağından endişe duyuyoruz. Eğitim çalışanlarının aşılanma süreci gecikmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı aşılama takvimini açıklasa da henüz bu on ilde e-nabızda eğitim çalışanlarına aşı randevusunun verilmediği görülmektedir. Yüz yüze eğitim kararı ve yapılacak yüz yüze sınavlar, okullardaki tüm emekçilerinin aşılanması tamamlana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir” diye konuştu.

 

Kaynak: Öğretmenler aşılanmadan okulda eğitim başlamasın

Günün Diğer Haberleri