CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KADEMELİ NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre illerin 4 gruba ayrıldığını ifade ederek,

- - Kategorilenmemiş - 2021-02-18 15:30:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre illerin 4 gruba ayrıldığını ifade ederek, "Mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" dedi. Ay'a gitme projesi konusunda gelen eleştirilere Erdoğan, "Biz Samanyolu galaksisi diyoruz, onların aklı hala samanda" diye karşılık verdi.

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez Mart ayı sonuna, nakdi ücret desteği süresini de 17 Mart'a kadar uzatıldığını açıklayan Erdoğan, "Gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

52 MİLYAR LİRAYI BULDU: Milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, nakdi ücret desteği süresini de 17 Mart'a kadar uzattık. Gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz.

5 MİLYON 700 BİN AŞILAMAYA ULAŞTIK: Aşı çalışmaları, 5,5 milyonun hemen hemen üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Halihazırda 5 milyon 700 bin aşılama sayısına ulaşmış durumdayız. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık, tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz. Şu hususları paylaşmak istiyorum.

MART'TA KADEMELİ NORMALLEŞME: Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli şekliden sınıflandıracağız.

ESNAFIMIZI RAHATLATACAK YOL HARİTASI ÖNÜMÜZDE GÜNLERDE AÇIKLANACAK: İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Tabi burada önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. 

Günün Diğer Haberleri