EĞİTİMCİLER YARIYIL TATİLİNDE DYK KURSLARINA TEPKİLİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)’nda yüz yüze eğitim faaliyetlerini başlanılabilineceğini açıklamasına eğitimcilerden tepki geldi

SENDİKA - 2021-01-24 18:02:54

YENİGÜN gazetesinden Kerim Uğur'un haberine göre- 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ve 12. sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim, dün itibariyle başladı.

Alınan karara eğitimciler "Bakanlık yine şapkadan tavşan çıkarttı" diyerek tepki gösterdi. Eğitim-İş İzmir 2'nolu Sendika Başkanı Ahmet Cangı, “Milli Eğitim Bakanlığı açma kararı aldı ancak Eğitim çalışanlarının aşılanması yapılmadan yüz yüze eğitimin başlaması eğitim çalışanlarını risk altına alacaktır. Ayrıca DYK yönetmeliğinde bu kursların sadece eğitim öğretim içinde yapılacağı belirtilmektedir ve bu kararla öğretmenlerin yarıyıl tatilinde dinlenme hakları elinden alınıyor. Sanki bakanlık bu kursları açarak öğretmenlerin bulunduğu yerden başka bir yere gitmesini engellemeye çalışıyor. Bakanlık her zaman olduğu gibi bizleri yine şaşırtmadı, şapkadan yine tavşan çıkarmayı başarabildi" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçtiğimiz hafta başında attığı tweetindeki, “Bu tatilden önceki son hafta çocuklarım. Çok yoruldunuz, gayret ettiniz. Zor günlerde gayreti elden bırakmadınız, var olun. Emekleri, gayretleri, yardımları için hem öğretmenlerimize hem öğrencilerimize ülkemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini hatırlatan Başkan Cangı, "Üç gün önce yukarıdaki açıklamayı yapan bakan iki gün sonra 8. ve 12. sınıflarda DYK kurslarının 22.01.2021 tarihinde başlayacağını söylüyor. Resmen aklımızla alay ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1. yarıyıl notu kocaman bir sıfırdır " diye konuştu. 

 

Öğrenciler karnelere de uzaktan erişti

Okullarda uzaktan eğitimle geçen birinci yarıyıl dün tamamlandı. 18 milyon öğrencinin üç haftalık tatile başladı. İlkokul ve ortaokullarda karne notlarını ders etkinlikleri belirledi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karneleri dijital ortamda erişime açıldı.

Lise öğrencilerinin birinci döneme ilişkin sınavları, salgının seyri göz önünde bulundurularak 15 Şubat'tan sonra yapılacak. Birinci döneme ilişkin karne notları, sınavların tamamlanmasından sonra verileceği için lise öğrencilerine karne dağıtılmadı. Bu sene yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil de eklendi. Böylece öğrenciler üç hafta tatil yapacak.

15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlatılması hedefleniyor. Ancak yüz yüze eğitim kararını salgının seyri ve ortaya çıkan tablo belirleyecek.

Günün Diğer Haberleri