SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER EŞ DURUMU TAYİNİ DUYURUSU

MEB'den Sözleşmeli Öğretmenler İçin Eş Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvurusu

ATAMA - 2021-01-21 22:59:59

MEB sözleşmeli öğretmenler için eş durumu atamalarını Şubat ayında yapacak.

Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşlerin Aile Birlikteliğine  İlişkin Yer Değiştirme Başvuruları

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında her ikisi de 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme başvuruları ilgi onay doğrultusunda, aşağıda yapılan açıklamalar çerçevesinde alınacaktır.
 AÇIKLAMALAR
1. Yer değiştirme başvuruları 1 Şubat 2021 - 5 Şubat 2021 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kişisel şifre kullanmak suretiyle Başvuru İşlemleri modülü üzerinden alınacak olup atama sonuçları 9 Şubat 2021 tarihinde ilgililerin MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
2. Bu kapsamda sadece Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli olarak farklı illerde görev yapan öğretmen eşler başvuruda bulunabilecektir.
3. Başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4'üncü maddesi kapsamında en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerekmektedir.
4. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayacak olması nedenine bağlı olarak öğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır.
5. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sözleşme gereği bir yıl sözleşmelilik süresini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
6. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmamış olması halinde, aynı tarih itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir.
7. Bir yıllık çalışma süresinin hesabında çeşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sözleşmenin feshedildiği süreler dikkate alınmayacaktır.

 
Günün Diğer Haberleri