Bakanlık açığını kapatmak istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, sömestire tatiline bir hafta kala not sisteminde değişikliğe gitti. Bakanlık yüz yüze yapılan sınavların velilerin isteğine bağlı olarak karne notuna dâhil edileceğini açıkladı

SENDİKA - 2021-01-20 21:39:36

Kerim UĞUR'un YENİGÜN gazetesindeki haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı,yapılan açıklamaya göre İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dâhil edilmeyecek ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dâhil edilmesini isteyebilecek.

 

YAZBOZ TAHTASINA DÖNDÜ”

Bakanlığın eğitimi yazboz tahtasına çevirdiğini belirten Eğitim-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı,“Daha önceki açıklamalarımızda da söylemiştik bu açıklamamızda da tekrarlıyoruz bakanlık dersine iyi çalışmıyor. Her gün bir başka yenilikle karşı karşıya kalıyoruz. Bakanlık son yaptığı değişiklikte yüksek not alan veliler müracaat etsin aritmetik ortalamaya girsin düşük notlar girilmesin diyor. Aslında herkese tam puan verin demeye getiriyor. Çünkü bakanlık öğrencilere eşit şekilde eğitim alma imkânı sağlayamadığı için kendi açığını kapatmak istiyor ve öğretmenlerin vicdanlarını rahatlatmak adına bunu yapıyorlar ” dedi.

 

EŞİTSİZLİK DAHA DA DERİNLEŞİYOR”

Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal ise “ Temel Eğitim Genel Müdürlüğü uzaktan eğitime erişemeyen veya çeşitli gerekçeler üzerinden derse katılamayan öğrencilere de ders etkinliklerine katılım notu verilmesi gerektiğini belirtiyor. Yazıda, verilen katılım puanı ile  ilgili “belge istenmeyecektir”,  çocuğun üstün yararı gözetilsin, salgına dikkat çekilen  ifadelerle yüksek puan verilmesinin önünün açılması, velilerin talebi doğrultusunda, gerçekleştirilen sınavların geçerli sayılması sorunları, eşitsizlikleri ortadan kaldırmıyor, daha da derinleştiriyor. MEB’in yeni sorular ve sorunlar oluşturmaması gerekmektedir. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimizin, dezavantajlı grupların dönem notundan kaynaklı mağdur olmaması, yeni eşitsizliklerin yaşanmaması için bu dönem notla değerlendirme yapılmamalıdır. Biz Eğitim Sen’liler her koşulda öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

NOT VERİLME İŞLEMİ ERTELENMELİDİR”

Kararın yanlış olduğuna dikkat çeken Anadolu Eğitim Sendikası İzmir Şube Başkanı Adnan Sarısayın, “ Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikler ortadan kaldırılmadan yapılan değerlendirmeler mağduriyet oluşturacaktır. Özellikle lise yerleştirmeleri bakımından, öğretmenlerimizin kanaat kullanarak vereceği bu notlar tam gerçekçi olamayacaktır. Öğretmenlerimizin adalet duyguları sorgulanacak duruma getirilmemelidir. Ayrıca öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerimizle karşı karşıya getirilmemiş olacaktır. Bakanlık çok geç olmadan bu kararından vazgeçmeli ve ortaokullarda da liselerde olduğu gibi 1. Yarıyıl notunu, yüz yüze eğitime başladığında verilmek üzere ertelenmelidir” diye konuştu. 

Günün Diğer Haberleri