Genel Başkanının Maaşının Yarısı Kadar Öğretmen Maaşı Talep Etti

​Sivas Eğitim Bir Sen Eski Başkanı İlhan Karakoç'un sosyal medya hesabında yaptığı açıklama yandaş sendikada tartışmalara yol açtı.

SENDİKA - 2021-01-01 11:31:59

Karakoç, "Öğretmen maaşı, bizleri temsil ettiğini söyleyen sendika başkanlarımızın maaşlarının yarısı olsun razıyız" dedi.


Eğitim Birsen Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın aldığı maaşı kimse bilmiyor. Daha önce sendika başkanları maaşlarını açıklasın çıkışı yapılmış,ama sadece Eğitim Birsen Genel Başkanı Ali Yalçın maaşını açıklamamıştı. Diğer sendikalar açıklamıştı.

Bu nedenle, Karakoç' un paylaşımının  Ali Yalçın' a eleştiri olarak anlaşıldı ve bir o kadar ilginç yorumlar yapıldı.

İşte o yorumlar;
>Başkanların maaşını da artık üyeler bilmiyor. Bizim sendikacılık dönemlerinde bir ögretmen ücreti huzur hakkı denen bir şey vardı. Kimse de ilgilenmezdi. Şimdi sendikalar üyelerin hak ve menfaatleriyle ilgilenmediklerine göre kendi durumları çok iyi olmalı 
>Maaşlarını Google bile öğrenememiş. İnşallah siz öğrenirsiniz. Öğrenince Dekontun fotoğrafını özelden atarsanız sevinirim.
>genel başkan dahil tüm para konusu başkanlar kurulunda oylama ile yapılır.

Böyle bir karar alınırken gerek genel merkez gerekse il başkanları NASIL KABUL ETTİLER

Hala inanamıyorum böyle bişey olacağına .Çünkü aklıselim çok arkadaşımız var orda davayı bilennn
>Ülke olarak ne yazıkki s¸effaflıktan uzaklas¸tık .evet s¸effaflık istiyoruz ilk evvela sendika bas¸kanları maas¸larını u¨yeleriyle paylas¸sın da görelim
>Artık Bazı Sendikalar KİRLİ, Kendi KİRLERİNDE boğulsunlar 
>Devir ye kürküm ye devri. Yedikçe göbek yapar.

>Velhasıl kelam çok şeylere şahid oldum. Kimsenin günahına ortak olmaya niyetim yok. Rabbime Havale ettim,Üye aidatınızla maaş alanlara sorun hele cevap alabilecekmisiniz?Hiç şüphen olmasın kardeş soracağım hepsine
> "Bana 2020 yılına ait Genel Başkan veya Profesyonel şube başkanı maaş bordrosu örneği gösterebilir misin? Ben Google da bulamadım. Kimden ne gizleniyor.?"
>"Peki şöyle sorayım size samimi olarak cevap verin lütfen.

Üye aidatınızla maaş alan kişi, sizin verdiğiniz yetkiyi; kötü kullandığına, adil olmadığına, yalan konuştuğuna kanaat getirirseniz, üye olduğunuz sürece bu kişinin günahlarına ortak olurmuyuz olmazmıyız? Ha bir de bu zaatlar yaptıkları işi Allah rızası için mi yapıyorlar? Hakkımı Helal etmediğim insanlara üye aidatı vermek kendimle çelişmek olur."

Günün Diğer Haberleri