Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Katledilen Akademisyen Paylaşımı

Aylin Sözer boğazı kesildikten sonra evinde yakılarak öldürüldü.

EĞİTİM - 2020-12-29 18:36:11


İstanbul Maltepe'de Kemal Delbe isimli şahıs, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan eski sevgilisi Aylin Sözer'in önce boğazını kesti, sonra üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanıcı madde döken Kemal Delbe, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı. Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu.
 
Bu sırada dairede çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürme çalışmasına başladı. Binanın dumanla dolması nedeniyle diğer dairelerde bulunan vatandaşlar ve çocuklar tahliye edildi. Apartmanda kalanların binadan çıkarken yaşadıkları panik ise kameralara yansıdı.
 
Bakan Selçuk: Meslektaşım Aylin Sözer'in bir caninin kurbanı olması çok acı
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından Sözer ile ilgili paylaşımda bulundu. Selçuk mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
"Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." 

Katil zanlısının Aylin Sözer'i 2 gün boyunca evinde esir tuttuğu öğrenildi

Olayın ardından sosyal medyada birçok tepki mesajı paylaşıldı. 

Vahşi bir cinayete kurban giden, erkek arkadaşı olduğu kişi tarafından katledilen Sözer, birkaç yıl önce katıldığı bir televizyon programında artan cinayetler ve şiddet vakalarının çocuklara nasıl yansıdığına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Sözer, değerlendirmesi sırasında, "Biz toplumda şiddeti ne kadar çok gözlemliyorsak çocuklar arasında da o kadar yaygınlaşıyor. Bunları birbirine aktarıyorlar. Çevrelerinde gördüklerini birbirlerine uygulamaya başladılar" ifadelerine yer vermişti.

Günün Diğer Haberleri