MEB ÖĞRETMENLERİN BİR GÜN BOŞ OKULLARA GİTMESİ İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPMAYI PLANLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime ara verilmesi kararından sonra öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme kararında değişiklik planlanıyor. Detaylar haberimizde..

EĞİTİM - 2020-12-28 10:53:08

Bilindiği gibi koronavirüs vaka sayılarının 30 bine dayanmasından sonra 23 Aralık tarihinden itibaren okullarda yüz yüze eğitimlere ara verilmiş ve tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktak olarak  yapılmasına karar verilmişti.

Süreç ile ilgili olarak resmi bir yazı yayımlayan bakanlık uzaktan eğitimin sürdüğü süreler içinde okullardaki tüm öğretmenlerin haftada bir gün okula gelip, ders defterlerini doldurması ve imza atması gerektiğini belirtmişti.


Bakanlığın bu kararı bazı sendikalardan tepki görsede, öğretmenler 1 aydan fazla süre okullarına idarelerin belirlediği bir günde her hafta gelip imzalarını atmakta ve defterlerini doldurmaktadır.
Fakat gelen son bilgilere göre bakanlık öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme kararında değişiklik planlıyor. Artan vaka sayıların yeniden düşüşe geçmesi ve kontrol altına alınmasının devam için Milli Eğitim Bakanlığının bu kararı gözden geçirip, öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme kararında değişiklik yapması eğitim camiası tarafından olumlu karşılanacaktır.
 
Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiği an siz değerli okuyucularımız ile anında paylaşılacaktır.

mebpersonel.com/Özel

Günün Diğer Haberleri