Öğretmenler MEB'e Seslerini Duyurmaya Çalışıyor

Öğretmenler sosyal medyadan bakanlığa seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

EĞİTİM - 2020-12-27 22:45:22

Milli Eğitim Bakanı en son geçtğimiz günlerde ilk ve ortaokullarda sınav yapılmayacağını,liselerde sınavalrında ikinci dönem yapılacağını belirtti.Bu açıklamada karnelerin ders etkinliklerine katılım üzerinden verileceğini açıkladı.

Bu açıklamaların ardından öğretmenler sosyal medya sitesi twitter üzerinden taleplerini Bakan Selçuk ve bakanlık yetkililerine duyurmaya çalışıyrolar.Daha önce de farklı başlıklar ile aynı konuda twit atan öğretmenler bakanlığın seslerini duymadığını düşünüyorlar.

Canlı derslere devam eden öğretmenler,bu yorucu tempoda haftada bir gün okula giderek uzaktan eğitimi değerlendiriyorlar.Okullarda öğrenciler olmadığı için okullar ısıtılmıyor.Binlerce öğretmen okullarına gitmek için toplu taşıma kullanmakta.Köylerde görev yapan öğretmenler zümrelerinde tek öğretmen olmalarına rağmen uzaktan eğitimdeki aksakıkları kendi kendilerine okullara giderek değerlendiriyorlar.

Dieğr taraftan uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar (bilgisayar,tablet,telefon ve internet olmaması) öğretmenlerin bir gün okullara gitmesi ile çözülebilecek sorunlar değil.

Diğer taraftan Doğu ve Güneydoğu İllerinde görev yapan Sözleşmeli öğretmenler sadece haftada bir gün okula gitme uygulaması nedeniyle üç aydır ailelerinden ayrı kalmış durumdalar.

Bu konuda öğretmenlerin açtıkları son başlık #MEB1GüneSonVer paylaşılan twitlerdan bazılarını egitim haberci okurları ile paylaşmak istiyoruz.

 

Günün Diğer Haberleri