2021’de Atanacak Öğretmen Sayısı Bellİ Oldu

2021 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi mecliste kabul edilerek, 2021 MEB bütçesinin çoğunluğu personel giderleri olarak ayrıldı.

ATAMA - 2020-12-20 23:14:41

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran bu konuda beklenen bilgiyi paylaştı ve yeni yılda yaklaşık 55 bin öğretmen ataması olabileceğini canlı yayında açıkladı.
 
Önümüzdeki yıl öğretmen atamalarının ne kadar olacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak atanamayan öğretmenler sosyal medyada en az 60 Bin atama yapılması gerektiği çağrılarında bulunurken, eğitim emekçilerinin sendikalarından Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise “MEB bütçesi arttırıldı o halde öğretmen atamaları da arttırılsın ve en az 80 bin atama yapılsın” çağrısında bulunmuştu.
 
MEB Maliyeden 50 – 55 Bin Arasında Öğretmen Kadrosu Talep Etmiş
 
Milli Eğitim Bakanlığı 2021 öğretmen atamaları için kesinleşen kadro sayısını henüz resmi olarak açıklamasa da, Bakan Yardımcı Mustafa Safran kendisine yöneltilen “60 bin öğretmen ataması” talebini, katıldığı bir canlı yayında, talep edilen atama kadro sayısının yüzde 90’ı kadar kadroyu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığından istediğini söyleyerek cevaplamış oldu.
 
Bakan Yardımcısı Canlı Yayında Açıkladı: “İki Atama Dönemi Olacak!”
 
Bakan Yardımcısı Safran atama bekleyen öğretmenler Zoom üzerinden yaptığı canlı görüşmede 2021 öğretmen atama takviminin 2020 yılındaki gibi iki atama şeklinde olacağını da açıkladı. Mustafa Safran’ın verdiği bilgilere göre 2021 atama takviminin ilk atamasının Şubat - Mart , ikinci atamasının ise Temmuz - Ağustos dönemlerini kapsaması bekleniyor.
 
Atama bekleyen öğretmen adaylarıyla yaptığı görüşmede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yılın atama sayısından az olmayacak şekilde kadro almak ve atama yapmak istediğini açıklayan Safran, kendisine sorulan 60 bin öğretmen ataması talebinin %90’ını hali hazırda Maliye Bakanlığı’ndan istediklerini söylemesi nedeniyle, 2021 yılının beklenen atama sayısının 50 Binin üzerinde olacağı düşünülüyor.
 
Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın yapmış olduğu canlı görüşmede edinilen bilgilere göre, 2020 yılındaki atama takvimiyle uyumlu ilerleyeceği düşünülen yeni atamalar için süre azaldı. Bu nedenle Aralık ayının sonunda veya Ocak ayının ilk haftasında atama bilgilerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilmesi bekleniyor.
Günün Diğer Haberleri