ÖĞRETMENLERİ HAFTADA BİR OKULA ÇAĞIRMA MANTIKSIZLIĞI DERHAL SON BULMALI!

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim kurulu üyesi Şükrü Balun yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı.

SENDİKA - 2020-12-15 15:02:58

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim kurulu üyesi Şükrü Balun yaptığı değerlendirmede ;"Ancak bilim, mantık ve sosyal devlet politikalarıyla hafifletilebilecek pandemi süreci, Aziz Nesin'lik uygulamalar nedeniyle ülkemizde giderek ağırlaşmaktadır. Gereksiz yere bulaş riski yaratacak uygulamalardan biri de öğretmenlerimizin yok yere okullara çağrılmasıdır. 
Gerçek rakamlar açıklandığından bu yana Korona vaka sayısında dünyada birinci olan ülkemizde eğitim uzaktan sürdürülürken, öğretmenlerin sadece sınıf defterlerini imzalamaları için haftada bir okullara çağrılması akla ve mantığa sığmamaktadır. Online sürdürülen derslerde öğrencilerin katılım durumları kolayca tespit edilebilir haldeyken bu gereksiz evrak işi için öğretmenleri okula çağırmak, öğretmenlerin sağlığını yok yere tehlikeye atmaktır.
Ailelerinden uzak illerde görev yapan öğretmenlerimizin ise, bu saçma uygulama nedeniyle yaşadıkları mağduriyet başka bir boyut kazanmıştır. Birçok öğretmenimiz, Korona pandemisinin bu zor zamanlarında ailesinin yanında olmak isterken, haftada bir okula çağrıldıkları için yerlerinden kıpırdayamamaktadır. 
Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmenlerin hayatını hiçe sayan bu akla aykırı bürokrasiye son vermesi çağrısında bulunuyoruz. Gelişmiş tüm ülkelerde pandemi sürecinde geleceğin mimarı olan öğretmenlere ayrıca özen gösterilirken, ülkemizde öğretmenin canını hiçe sayan uygulamaların inatla sürdürülmesini kınıyoruz." dedi.

Günün Diğer Haberleri