Amaç öğretmene eziyet: Bazı okullarda öğretmenler haftada iki gün okula çağırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 23 Kasım - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte öğretmenlerin haftada bir gün yapılan çalışmaları değerlendirmeleri için okullarına gelmelerini açıklamasının ardından , bazı okullarımızda öğretmenlerin haftada iki gün okulla çağrıldıkları haberi gelmektedir..

EĞİTİM - 2020-11-26 15:51:07

Bilindiği gibi milli eğitim bakanlığı yaşanan korona virüs pandemi süreci sebebiyle okullardaki yüz yüze eğitime ve diğer tüm faatliyetlere 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verildiğin açıklamış ve uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak resmi bir yazıyı tüm okullara göndermiştir.

Okullara gönderilen resmi yazıda da belirtildiğine göre öğretmenler zümre olarak en az haftanın bir gün okula gelip yapılan çalışmaları değerlendirip,sınıf defterlerini dolduracaklardır. Fakat burada en az ifadesine takılan bazı idarecilerin öğretmenleri okullarına değerlendirme ve defter doldurmak için iki okula çağırıldıkları haberleri gelmektedir. 

 

Haftalık ders yüküne göre normal ders programında derslerini uzaktan anlatan öğretmeni idare tarafından haftada iki gün çağırılmasındaki aciliyetin ne olduğunu bizlerde merak etmekteyken umarız ki Milli Eğitim Bakanlığı bu mağduriyet ve keyfi işleyişin önüne geçebilmek için, aynı resmi yazının EN AZ kısmını kaldırıp tekrardan yayımlar.

Günün Diğer Haberleri