BAŞKAN SELÇUK: ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 59’U GELECEKLERİNDEN UMUTSUZ!

Eğitim- İş Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk; hem 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı hem de yaptıkları bir anketle öğretmenlerin birçoğunun artık bu mesleği sürdüremeyecek duruma geldiklerini tespit ettiklerini ifade etti. Başkan Selçuk; “Bugün Öğretmenler Günü, biz eğitim emekçileri için sadece bir kutlama değil, sesimizi duyurmanın da günüdür” diyerek bugün hamaset değil, adalet istediklerini vurguladı.

SENDİKA - 2020-11-23 23:25:34

Eğitim- İş Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk; “39 yıldır ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu tarihin aynı zamanda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin kendisine verdiği ‘Başöğretmen’ unvanını kabul etmesinin yıldönümü olması da bizlerde uyandırdığı hissiyatı büyütmektedir” dedi.

“GÜZEL GELENEKLER BİLE KENDİMİZİ İYİ HİSSETMEMİZE YETMİYOR!”

Güzel gelenekler ile öğretmenlerimizin kendilerini iyi hissetmediklerini aktaran Başkan Selçuk; “24 Kasımlarda öğretmenlere verilen çiçekler, okunan şiirler, gönderilen sevgi mesajları yüzlerimizi güldürse de, ne yazık ki bu güzel gelenekler bile artık öğretmenlerimizin kendisini değerli hissetmesine yetmemektedir. Zira öğretmenlerimizin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları emek körü politikalar çerçevesinde her geçen gün biraz daha geriletilmeye çalışılmaktadır” dedi.

BAŞKAN SELÇUK, EĞİTİMCİLERİN GELDİĞİ ACI NOKTALARI SIRALADI

Eğitimcilerin acı bir noktaya geldiğini aktaran Başkan Selçuk; “Son 20 yılda valisinden Cumhurbaşkanı’na kadar öğretmeni azarlama hadsizliğini adeta bir ritüel haline getirenler her Öğretmenler Günü’nde en cümbüşlü övgüleri dizmeyi kimseye bırakmasa da, biz eğitim emekçileri için gelinen acı nokta şöyledir: Ülkemizdeki eğitim ve bilim emekçileri, OECD ülkeleri arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından son sıralardadır. Geçtiğimiz yıllar içinde eğitim ve bilim emekçilerinin aldıkları maaşlar, rakamsal olarak artmış gibi görünse de enflasyon nedeniyle insanca yaşam seviyesinden daha da uzaklaşmıştır” dedi.

“ÖĞRETMENLİK HAYÂLİ KURANLAR HAYÂL KIRIKLIĞINA UĞRUYOR”

Öğretmenlik hayali kuran bir çok kişinin de hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Başkan Selçuk; “Öğretmenler arasında kadrolu, sözleşmeli ve ücretli ayrımı yapılması yanlıştır.  Eğitimde giderek dozu artırılan gericileştirme ve piyasalaştırma politikaları da öğretmenlerin kâbusu olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine yakışır şekilde nesiller yetiştirmek için okullardaki gerici faaliyetlerle mücadele etmek isteyen öğretmenler cezalandırılır, meslekten koparılır hale gelmiştir. Hükümetin gözünde öğretmenlerin emeği gibi canının da bir kıymeti olmadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

“FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN!”

Bu karanlık tablonun aydınlığa kavuşması için yapılması gerekenleri de sıralayan Selçuk; “Ülkesi için parlak bir gelecek düşleyen herkes bilmelidir ki o güzel günler, ancak öğretmenlerin hayat telaşına düşmeden, baskı görmeden, kendilerini sadece işlerine adayarak çalışabileceği günler sayesinde gelecektir. Tüm olumsuzluklara rağmen Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; öğretmenleri bir gün değil her gün gülebileceği günleri görmek için mücadelemize güç vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİN % 59’U GELECEKLERİNDEN UMUTSUZ!”

Öğretmenler Günü mesajını verdikten sonra Eğitim-İş olarak yaptıkları anketi de gazetemize özel bir şekilde değerlendiren Başkan Selçuk, “Öğretmenlerin yarına yakını mesleği bırakmayı düşünüyor. Sendikamızın yaptığı ankete katılan öğretmelerin yüzde 43’ü, daha iyi para kazanacakları bir iş bulursa mesleği bırakmayı düşündüğünü açıklarken, yüzde 63’ü çocuklarının gıda, yüzde 73’ü kıyafet ve yüzde 47’si eğitim ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayamadığını belirtti. Öğretmenlerin yüzde 59’u ise gelecekten umutsuz” dedi.

“DEVLET OKULLARINDA NİTELİKLİ ÖĞRETMENLERDE DÜŞÜŞ VAR!”

Sözlerini sürdüren Başkan Selçuk; “Ankete katılan eğitimcilerin büyük bir çoğunluğu ise; çocuğunun öğretmen olmasına sıcak bakmıyor.  Öğretmenler, kredi sıkıntısı içerisinde; kitap, dergi ve gazete bile alıp okuyamıyorlar. Özellikle devlet okullarında nitelikli öğretmenlerde bir hayli düşüş söz konusu olduğu da yapılan anketten yansıyan sonuçlardır” diyerek böylesi özel bir günde böylesi kara bir tablo çıkarmanın kendini ne denli üzdüğünü de ifade etti.

Elazıgfırat.com

 

Günün Diğer Haberleri