ÖĞRETMENLER,CANLI DERS EBA VE STRES

Milli Eğitim Bakanlığı 4 Ocak tarihine kadar öğretmenlerin ve öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceklerini açıkladı.

EĞİTİM - 2020-11-22 22:32:15

Milli Eğitim Bakanlığı 4 Ocak tarihine kadar öğretmenlerin ve öğrencilerin uzaktan eğitime devam edeceklerini açıkladı.

Bunda ne var diyebilirisiniz.

Evet geçtiğimiz Mart ayından beri öğretmen ve öğrencile uzaktan eğitimde deneyimler kazandılar.

Ancak sadece deneyim değil stres sahibi de oldular.

Öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşmada yaşadığı zorluklar (bilgisayar,internet eksikleri) nedeniyle sınıfının yarısına ders anlatmaya alışmaya çalıştı öğretmenler.

Öğrencinin yanında velilere de ders anlatmaya da alıştı öğretmenler (küçük sınıflarda)

Ama alışamadıkları birçok konu var ki bunlar öğretmenlerin üzerinde ciddi stres kaynağı oldu.

Sürekli değişen ders programları ve ders saatlerine alışamadı öğretmenler.

Önce Zoom'a ders ekleyerek sonra o ders bağlantı linkini EBA'ya kopyalarayarak harici ders atamaya alışamadı öğretmenler.

EBA'ya ekledikleri dersler bu platforma görüntülenmesine rağmen okul idarecileri tarafından (ne için istendiğini de anlayamadıkları) Canlı Ders Takip Formu ile birlikte neden sınıf defterlerini doldurduklarını anlayamadılar.

Sınıf defteri zaten öğretmenin dersi işlediğinin kanıtı.

EBA üzerinden idarecilere de bildirim gönderiliyor şu öğretmeniniz şu saatte ders yapacak diye.Hatta idareciler öğretmenlerin derslerini de kontrol etmek için dersi izleyebiliyor.O zaman neden bu form var anlayan çıkmadı...

Sürekli değişen ders programları ve saatlerinde en son öğrencilerin dışarı çıktıkları saatler ve Cuma Namazı vakti dikkate alınarak 14:30'da derslerin başlayacağı açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından.

Peki sormak istiyoruz.14:30'da derse başlayan bir ilkokul öğrencisi 6 ders işleyip 18:20'de dersini bitirip bir saatte de yemek yediğini düşünelim.Bu çocuklar ne zaman ödevlerini yapacak?,ne zaman dinlenecek,ne zaman kitap okuyacak? Çünkü bir sonraki gün dersi saat 09:10'da başlayacak.

Benzer durum ortaokul ve lise öğrencileri için düşünüldüğünde 14:30'da başlayan dersler 7 saat üzerinden yapıldığında saat 19:00 gibi bitecek.Bu öğrenciler ne zaman dinlenecek,ne zaman tekrar yapacak,ne zaman kitap okuyacak,ne zaman uyuyacak?

Öğretmenleri bu kadar sıkmanın nedeni nedir? Zaten dersler EBA üzerinden Zoom programına yönlendirilip yapılmakta iken neden ders saatleri öğretmenlere bırakılmıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı programları yapma konusunda neden bu işin mutfağında olan öğretmenlerin görüşlerine hiçbir zaman başvurmuyor?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine burdan bir tavsiye verelim.Öğretmenlerin olduğu forum sayfalarını incelemenizi tavsiye ediyoruz.Orada konuşulan tartışılan bir çok konu bakanlığa yol haritası olabilir.

Bir konuda öğretmen anne ve babaların durumu.Evinde anne baba öğretmen iki çocuğu olan bir aile düşünelim.Milli Eğitim Bakanlığının en son gönderdiği ders programına göre bu evde en az 4 adet bilgisayar yada tablet olması gerekiyor.

Önümüzdeki günlerde 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayacağız.Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere, özel okullara uygulanan KDV indirimi gibi teknolojik araç gereçlerde KDV İndirimi müjdesini vermesini bekliyor.

Eğer bakanlık öğretmenleri ders saatleri konusunda serbest bıraksa öğretmen kaç saat ders yapacağını zaten biliyor.Bu programı hazırlayıp okul idaresine verecektir.Yada okul idaresi öğretmene programını hazırlayacaktır.Bakanlık kendi eliyle konuyu daha karmaşık hale getirmiştir.

Bakanlığa hatırlatmak isteriz ki geçtiğimiz süreçte anne ve baba öğretmen olan bir yavrumuz balkondan düşerek canından olmuştu.Bu acı durumları yeniden yaşamamamız için biraz olsun öğretmenlerinize inanın güvenin Sayın Ziya Selçuk...

 

Eğitim Haberci

Günün Diğer Haberleri