Eğitim İş Depremzede Çocukların Yanında

Eğitim İş İzmir Şubeleri geçtiğimiz hafta meydana gelen İzmir depreminde,

SENDİKA - 2020-11-05 20:41:37

Eğitim İş İzmir Şubeleri geçtiğimiz hafta meydana gelen İzmir depreminde,evleri hasar gören ve yıkılan öğrencilere ve ailelere yardımcı olmak amacıyla dezenfektan,kolonya ve eğitim seti dağıttılar.

Eğitim Çadırı Açıldı

Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şube ve Bayraklı Temsilciliği tarafından depremzedelerin konakladıkları çadırların bulunduğu parka Eğitim Çadırı açıldı.Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şube Yöneticileri, Bayraklı İlçe Temsilcisi Mehmet Avcı ve Eğitim İş üyesi öğretmenlerin girişimleri ile açılan eğitim çadırında çocuklara öğretmenler tarafından çeşitli etkinlikler ile psikososyal destek verilmesinin planlanıyor.Eğitim çadırında depremzede çocuklara günde iki etkinlik yapılacak.

Eğitim İş 3 Nolu Şube Eğitim Sekreteri Barış Düdü sorularımızı yanıtladı

Sayın Barış Düdü İzmir'de depremin verdiği zararı bizlere biraz anlatabilir misiniz?

Geçtiğimiz hafta yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet,yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyerek sözleirme başlamak istiyorum.Yaşanan depremden sonra evleri yıkılan yada ağır hasarlı olduğu için yıkılma kararı alınan 178 bina daha var İzmir'de.Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar neticesinde bu sayı artabilir.Bu rakamlar bize beş bin ailenin evsiz kaldığı gerçeğini ortaya koyuyor.

Neden Bu Eğitim Çadırını Açma İhtiyacı Duydunuz?

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok organize olmuş durumda.Depremzedelerin yiyecek giyecek,barınma ihtiyaçları karşılanıyor.Aynı zamanda İzmir halkı hemşerilerini yalnız bırakmıyor.Eğitim Sendikası olark biz neler yapabiliriz dedik.Anne ve babalar yıkılan yada hasarlı evlerinin derdinde.Aileler eşyalarını alamadan evlerini terketmiş durumda.Evlerde eşyalar varken yıkım devam ediyor.Bu durumda çocuklar ile ilgilenilmesi gerektiğini düşündük.Çocuklarımıza psikosoyal destek sunmaya karar verdik.

Eğitim Çadırında Ne Gibi Etkinlikler Yapılıyor?

Bu eğitim çadırında biz çocuklarımıza yaşadıkları tüm travmalardan uzaklaştıracak,psikosoyal desteği vermeği planlıyoruz.Farklı etkinlikler yapıyoruz.Spor aktivitileri,eğitsel etkinlikler,hikaye saati,şarkı öğrenme,oyun hamuru oynama,İngilizce Şarkılar,lego saati gibi etkinlikler öğretmenlerimiz tarafından yapılıyor.

Sayın Düdü Eğitim İş Çadırı İzmir'de tam olarak nerede kuruldu?

Eğitim Çadırımızın bulunduğu alan İzmir depreminin en şiddetli şekilde yaşandığı ve yıkımın en fazla olduğu Bayraklı ilçemizde.Bayraklı ilçemiz Manavkuyu Mahallesinde 400 çadırın bulunduğu adadayız.İki Çadırkentin ortasında bulunuyoruz.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu başka çadır alanları daha var.Aşıkveysel Çadır alanı daha kurumsal bir yapı.Etrafı çevrilmiş,güvenliği olan,tüm imkanları sağlanmış ve çocuklarımız için eğitim verilebilen bir çadır alanı burası.

Bizim bulunduğumuz alanda halen yıkımlar devam ediyor ve burada imkanlar daha kısıtlı.Bizlerde çocuklarımızı yaşadıkları bu travmadan uzaklaştırmak için psikososyal destek sağlamaya çalışıyoruz.Ailelerimize de dezenfektan,kolonya,eğitim seti gibi desteklerimiz oluyor.

Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

Eğitim İş 2 Nolu Şube ve Bornova Temsilciliği yöneticilerine Eğitim İş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Basın Yayın Sekreteri Şükrü Balun'da katıldı.

 

Günün Diğer Haberleri