Eğitim İş Aydın Şubesinden Uzaktan eğitime tepki, yüz yüze eğitime destek

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, öğrencilerin yüzde 40'ına yakınının uzaktan eğitime katılamadıklarını belirterek, "Uzaktan eğitim uygulamasından bir an önce vazgeçilerek, eğitim çağındaki bütün öğrencilere yüz yüze eğitim bir an önce başlatılmalıdır" dedi.

SENDİKA - 2020-10-20 20:59:56

Ses gazetesinde yer alan habere göre,Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, yaptığı açıklamada, uzaktan eğitimi eleştirdi, bir an önce tüm öğrencilerde yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini savundu. Okullarda yüz yüze eğitime 21 Eylül’de aşamalı ve seyreltilmiş olarak geçildiğini belirten Çomakçı, öğrencilerden bazılarının okullarda yüz yüze eğitime başladıklarını, bazılarının da uzaktan eğitime devam ettiklerini söyledi.

 

"SINIFTA KALDI"


Türkiye'de yüksek öğretim dahil eğitim çağında 19 milyonun üzerinde öğrenci olduğunu hatırlatan Çomakçı, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitim konusunda sınıfta kalmıştır. MEB’in uzaktan eğitim aracı olarak kullandığı EBA daha ilk günden çöktü ve hizmet dışı kaldı. Sayın Bakan bir algı yaratarak, bunu bakanlığın bir başarısı gibi sundu. Yine bakanlığın kendi raporlarında EBA ya da diğer iletişim ağları üzerinden yararlanan öğrenci sayısının toplamını 10-11 milyon arası olarak açıkladılar. Bizim tespitlerimize göre ülkemizdeki öğrencilerimizin yüzde 40’a yakını ne EBA üzerinden, ne de diğer erişim ağları üzerinden uzaktan eğitime katılamamaktadırlar" dedi.

 

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASINA TEPKİ


Asıl önemli tehlikenin ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, "Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır" demesi olduğunu belirten Çomakçı, 4 madde halinde yaşanacak olumsuzluklara dikkat çekti.
"Birincisi, bu uygulama çocuk işçiliğinin önünü açacaktır. İkincisi, Bakanlığın okula devam etmesi konusunda mecbur bırakılmayan genç ve körpe beyinler tarikat ve cemaatlerin kucağına itileceklerdir. Üçüncüsü, erken evliliklerin kapısını aralayacaktır. Dördüncüsü devletin bireye sağlaması gereken eşit, adil eğitim hakkından mahrum bırakılan çocuk ve gençlerimiz ile özel eğitim kurumlarında bu haktan yararlanan çocuk ve gençlerimiz arasında geleceğe hazırlanma, geleceği karşılama konusunda bireyler arasında eşitsizlik yaratacaktır. Bunun sonucunda eğitim birliği ilkesi yerle bir edilecektir" ifadelerini kullanan Çomakçı, bu nedenlerden dolayı uzaktan eğitim uygulamasından bir an önce vazgeçilerek, eğitim çağındaki bütün öğrencilerin yüz yüze eğitiminin bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Günün Diğer Haberleri