EĞİTİM İŞ:15.KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZÜ KUTLADIK

Eğitim İş Sendikası 15. Kuruluş yıldönümünü İstanbul Taksim Atatürk Anıtına çelenk sunarak kutladı.

SENDİKA - 2020-10-19 15:58:05

Eğitim İş'ten yapılan açıklamada;Kuruluşumuzun 15. yıldönümünü İstanbul’da düzenlediğimiz etkinliklerle kutladık denildi.
Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz İstanbul 1,2,3,4,5 ve 6 No’lu Şubelerimizin katılımıyla ilk olarak Taksim Atatürk Anıtına çelenk sundular ve basın açıklaması yaptılar.
Yıldırım daha sonra basın mensupları ile telekonferans yöntemi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yıldırım burada yaptığı açıklamada; Eğitim-İş'in 17 Ekim 2005 tarihinde yeniden kurulduğunu ve bugün 15. yaşını kutladığını ifade etti. Eğitim-İş'in bilimsel,kamusal,laik,ulusal,parasız eğitimi savunduğunu vurgulayan Yıldırım kurulduğu günden bu güne bu ilkelerinden asla taviz vermeden büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Orhan Yıldırım, 18 milyon öğrenciden 10 milyon civarının EBA’ya girdiğini belirterek “Bu veriler, 1.5 milyon öğrencinin EBA’ya erişemediği yönündeki açıklamanın yanıltıcı olduğunu gösterdi” dedi. Yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesinin nedeninin bu veriler olduğunu söyleyen Yıldırım, “Eğer bu sonucu yüz yüze eğitime geçmeden açıklasalardı, kamuoyunda çok daha büyük tepki oluşacaktı. Bakanlık, internete bağlayamadığı, imkân sağlayamadığı öğrencileri mecburen risklere ve tedbirleri alamamasına rağmen okullara getirmek, öğretmenlere teslim etmek zorunda kaldı” dedi.
‘MECBURİ OLMALI’
Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmasının veli tercihine bırakıldığına dikkat çeken Yıldırım, bu durumun, kız çocuklarının erken evlendirilmesinin, çocuk işçiliğin, çocukların tarikat ve vakıfların merdiven altı eğitimine gönderilmesinin önünü açacağı konusunda uyardı. Yıldırım, “Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin yüz yüze eğitime gelmeme ihtimalinin ortadan kaldırılması lazım. Devlet, bu çocuklarımıza tablet, bilgisayar vermeli, internet erişimi sağlamalı. Yüz yüze eğitime katılımını mecburi yapmalı” dedi.

Günün Diğer Haberleri