MUHTAR KÖY OKULU MÜDÜRÜNÜ TEHDİT ETTİ VALİ SAHİP ÇIKTI

Adana Milletvekili İsmail Koncuk sosyal medya paylaşımında MEB kökenli Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun köy okulu müdürüne sahip çıktığını açıkladı.

EĞİTİM - 2020-10-17 18:06:59

Milletvekili İsmail Koncuk sosyal medyada, bir öğretmenin görev yaptığı köyün muhtarı tarafından tehdit edildiğini ve muhtarın öğretmene ”Arkanda kim varsa gelsin!” dediğini yazdı. Olayın yaşandığı ilin valisinin bunu duyar duymaz, köy okulu öğretmenine sahip çıkmak için gece saat 23'te müdürü de yanına alarak muhtara gidip ”Arkasında ben varım, buyur!” dediğini anlattı. Bu paylaşımla beraber, İyi Parti milletvekili İsmail Koncuk , sosyal medya hesabından isim vermeden öğretmenlere sahip çıkan Vali’ye övgü dolu sözler söyledi. 

İsmail Koncuk’a ulaşarak, köy muhtarının tehdit ettiği okul müdürüne sahip çıkan Vali’nin kim olduğunu soran kamudan Haberi'in aktardığına göre; Koncuk, paylaştığı twitle ilgili açıklamaları detaylandırmasına rağmen Vali'nin ismini vermenin doğru olmayacağını belirtti ve “Türkiye’nin böyle devlet adamlarına ihtiyacı olduğunu, okul müdürüne yapılan tehditi, Vali’nin kendi üzerine alıp gece evinden çıkarak muhtara gitmesi ve okul müdürüne sahip çıkılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Aksaray yerel kaynakları, sözkonusu haberin Aksaray'da yaşandığını ve köy okulu öğretmenine sahip çıkan Vali'nin Hamza Aydoğdu olduğunu aktardı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Vali Hamza Aydoğdu muhtar tarafından tehdit edilen okul müdürünü yanına alarak gece 23:00 gibi köy muhtarına gittiği ve okul müdürünün arkasında ben varım diyerek sahip çıktığı belirtildi.

Öğretmen kökenli Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 19.06.2020 tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalasıyla yayımlanan atama kararları ile Aksaray Valisi olarak atanması üzerine 2013-2020 yılları arasında 7 yıl süreyle yürüttüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü görevinden ayrıldı. 

Günün Diğer Haberleri