ÖĞRETMENLER CANLI DERS SAATİ BASKISINDAN BUNALDILAR

Öğretmenler uzaktan eğitimde canlı ders saati konusunda kendilerine uygulanan baskıdan şikayetçiler.

EĞİTİM - 2020-09-24 22:06:40

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının 31 Ağustos'ta telafi eğitim ile başladığını ilan etti.31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında yapılan telafi eğitim ile pandeminin ülkemizde görülmeye başladığı ve okulların kapandığı tarihten itibaren öğrencilerin eksik konularını tamamlamaları için yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Telafi Eğitim sürecinde öğretmenlere EBA eğitim portalı üzerinden sınıf bazında haftanın hangi gününde kaç saat ders yapabileceğini liste halinde verdi ve karmaşa yaşanmadı.

Çünkü her kademedeki öğretmen saat kaçta hangi sınıfa dersi olduğunu biliyordu.Okul idareleri de öğretmenlere ders planlaması yapıyordu.

21 Eylül itibari ile anasınıfı ve 1. sınıflarda yüzyüze eğitim başladı.EBA'da yapılan değişiklik ile öğretmenler ders atamalarını ilkokullarda kendileri 08:00-20:00 arasında kendileri ZOOM programı ile yapabileceklerdi.Böylelikle yoğunluk azaltılacaktı.

Öyle mi oldu?Hayır...

İlk iki gün EBA'ya ulaşmak ne öğretmenler ne de öğrenciler için mümkün olmadı.Bu yoğunluk ortada iken Bakanlık yayımladığı ekders yazısı ile öğretmenlere hangi durumda ekders ödeneceğini açıkladı.Bu açıklama olağanüstü süreçten geçtiğimiz bu günlerde olağan yönetmelik maddelerini açıklamaktı.

Bakanlığın ekders açıklamasından sonra İl,İlçe ve Okul yöneticileri öğretmenlere şu kadar canlı ders yapmazsanız maaş karşılığını doldurmazsınız,bu kadar ders yaparsanız ek ders alırsınız demeye başladılar.

Bakanlık dün yayımladığı diğer bir yazıda ise ilkokullarda günlük 4,ortaokullarda günlük 6 saatten fazla ders yapmanın pedogojik açıdan uygun olmadığını ifade etti.

Aslında MEB'in ilkokul ve ortaokullarda canlı ders saatlerini ifade ettiği yazısının şu paragrafı önemlidir.

Bakanlıık uzaktan eğitim sürecini sadece EBA üzerinden yapılan canlı dersler olarak tanımlamamakta,hem TRT EBA TV hem de EBA Canlı Ders uygulamasının birlikte yapılması gerektiğini ifade etmiştir.

Eğitim yöneticilerinin öğretmenleri ekders üzerinden baskı altına aldıkları derslerin öğretmen ve öğrenciler açısından hiçbir verimi yoktur.Evinde bilgisayarı,interneti,tableti olmayan öğrenciler sadece canlı ders üzerine oluşturulacak eğitim modelinde eğitime ulaşamayacaktır.

Eğitim yöneticilerinin Sendikalar ile Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan 2019 yılı toplu sözleşmenin ilgili bölümlerini tekrar okumalarını,bu zorlu süreçte canını dişine takarak öğrencilerine ulaşmaya çalışan öğretmenlere baskı yapmak yerine destek olmaya davet ediyoruz.

Günün Diğer Haberleri